NVS

In deze rubriek gaan wij opzoek naar de toppers van de laagste regionen. De elftallen die het voetbal zo mooi maken. Niet vanwege de kwaliteiten in het veld, maar vooral de kwaliteiten buiten het voetbal. Vandaag spraken we met, Koos Smits leider van NVS 3.

Koos heeft drie kinderen, waaronder een zoon en dochter die samen actief zijn bij NVS. “Mijn dochter speelt bij de Dames en mijn zoon zit in dit gezellige team. Vanaf mijn zesde tot mijn achtenveertigste heb ik gevoetbald in verschillende elftallen. Helaas moest ik stoppen met zowel voetballen als fluiten op de club, dit kwam door een blessure aan mijn knie.”

“De groep is eigenlijk dit seizoen ontstaan, omdat sommige spelers samen wilden gaan spelen in een lager elftal. Een andere reden is dat de vereniging nog maar vier senioren teams op de been kan brengen. Dit is dan uiteindelijk NVS 3 geworden.”

De sfeer binnen het team is volgens Koos op zich wel oké. “Op zaterdagavond, als de verschillende appjes voorbijkomen, dan kan het niet op. Als je dan zondags op de voetbal komt en er zijn er dan bij die er dan niet zijn sta je er weleens van te kijken van: had gisteren maar niet geappt. Het is een groep van een man of drieëntwintig met een vaste kern van een man of negen die er altijd wel zijn. Soms zijn er weleens zondag dat er moet worden aangevuld vanuit de jeugd. Het voetbal komt niet op de eerste plaats binnen het team, dat is vooral het bier drinken.”

Het trainen gebeurd op eigen gelegenheid. “Men traint op donderdagavond mee met het tweede. In mijn beleving zouden sommige gewoon twee keer per week moeten trainen en ervoor moeten kiezen om toch zo hoog mogelijk te spelen. Ze zouden zo de vereniging helpen door niet voor zichzelf te kiezen.”

Activiteiten zijn er genoeg volgens de leider. “We hebben een dart avond, kaartmiddag, 7X7 toernooi en doen we oliebollen bakken met oud jaar. Alles is wel leuk zeker als er dan ook nog van die gele rakkers bij komen hoor je mij niet klagen’ grapte de leider van het team. De gekste ervaring voor hem is dat ze na iedere wedstrijd gaan disco douchen. “Ze zitten soms langer dan een uur in de kleedkamer.”

Wilt u nou ook met uw team in de schijnwerpers staan bij het VoetbalJournaal stuur dan een mail naar voetbaljournaalnl@gmail.com.

Wil je meer informatie over de club NVS? Klik hier.