west-brabant-baronie-jorik-mijnhijmer-breda

Baronie begint vol vertrouwen aan de tweede seizoenshelft. De Bredase hoofdklasser nestelde zich dankzij een goede reeks in de laatste maanden voor de winterstop in de top vier. Alles is nog mogelijk voor de ploeg, ziet ook aanvaller Jorik Mijnhijmer.

De 30-jarige Jorik Mijnhijmer is een van de belangrijkste wapens van Baronie. Niet alleen met zijn schot en spelinzicht, maar ook dankzij zijn ervaring in de voetballerij. “Ik ben niet verrast door onze prestaties. Ik ken de kwaliteiten van deze groep, we staan op een positie die bij ons past.” Sterker nog, Mijnhijmer ziet genoeg ruimte voor verbetering. “In het eerste deel van dit seizoen hebben wij nogal wat punten laten liggen, omdat we onze kansen niet verzilverden. Dat moet en kan beter.”

Vorig jaar kende Baronie ook een uitmuntende eerste seizoenshelft, de ploeg stond zelfs lang bovenaan in de zondag hoofdklasse B. Uiteindelijk hadden de Bredanaars echter niks aan het einde van het seizoen, Mijnhijmer hoopt nu wel op een seizoenstoetje. “Ik verwacht dat we onze prestaties in de tweede seizoenshelft doortrekken. Als we de wisselvalligheid uit onze jonge groep kunnen halen, moeten we een serieuze rol kunnen spelen in de strijd om de bovenste plekken. Hopelijk hebben we nu wél iets in handen aan het einde van dit seizoen.”

Over zijn eigen spel is Mijnhijmer tevreden. “Mijn seizoen verloopt redelijk. Ik speel altijd, heb belangrijke goals gemaakt en de groep kunnen helpen met wat assists. Het kan altijd beter, maar ik ben niet ontevreden.”

Foto: Marcel Mol

Meer informatie over Baronie? Klik hier.
Klik hier voor een ander artikel over Baronie.