Hij speelde en trainde op een hoger niveau bij SV Dosko maar toch keerde Jordy Dam (23) dit seizoen terug bij VV Steenbergen, de club waarvoor hij eerder al sinds zijn vijfde actief was. Een terugkeer die hem tot op heden, ondanks de tegenvallende resultaten, uitstekend bevalt.

STEENBERGEN – “Ik ben naar SV Dosko gegaan met bepaalde doelen, wilde bijvoorbeeld mezelf graag eens meten op een hoger sportief niveau. Ik denk ook dat me dat daar in Bergen op Zoom aardig is gelukt. Alleen in de privésfeer veranderende er toen voor mij en mijn familie het nodige. Ik ben vader geworden van een dochter en met de gezondheid van mijn vader ging het niet goed. Dan moet je toch keuzes gaan maken die verder gaan dan puur het sportieve plaatje. Het niveau van de trainingen en ook de wedstrijden waren natuurlijk fl ink hoger dan hier bij Steenbergen. Ik heb ook veel geleerd bij Dosko van de trainer Mart van Bree. Er gingen bovendien ook acht basisspelers weg vorig seizoen waarmee ik een goede klik had. Daarnaast waren het ook pittige tegenstanders én moesten we flink reizen elke twee weken naar de regio Den Haag. Al die dingen samen hebben me doen besluiten terug te gaan naar Steenbergen.”

En dus speelt centrale middenvelder weer aan de Seringenlaan, waar hij al van kinds af aan wekelijks te vinden was. Hij kreeg er, na het vertrek van Marco Ernest naar VVC’68, in Robin Borremans te maken met een nieuwe trainer. Een samenwerking die tot op heden prima bevalt.

“Dit is het eerste jaar van onze trainer. We hebben eigenlijk een super voorbereiding gehad. Dus onze doelstelling was toch wel subtop mee te draaien. Alleen hebben we al zoveel blessures gehad binnen de selectie, dat we daardoor veel minder presteren dan vooraf gedacht en gehoopt. In het begin hebben we veel in verschillende organisaties gespeeld. Je merkt toch dat de jonge jongens daar moeite mee hadden. Nu spelen we gewoon 4:4:2. We kijken nu van wedstrijd tot wedstrijd en proberen zoveel mogelijk punten bij elkaar te spelen. Het wordt nu ook wel tijd dat we de trainer en onszelf eens gaan belonen op de nodige overwinningen en punten.”

Zelf heeft Dam ook al te maken gehad met de nodige fysieke ongemakken, die hem tijdens wedstrijden parten speelden. “Ik heb nog maar één wedstrijd echt gespeeld zonder pijn, ben drie wedstrijden geschorst geweest en een operatie aan mijn oor ondergaan. Al dat zorgt ervoor dat ik zeker niet tevreden terugkijk op mijn eigen prestaties en inbreng tot nu toe.

Het vertrouwen is echter weer helemaal terug, dus we gaan ervoor om zeker na de winterstop het derdeklasserschap veilig te stellen met z’n allen. Ik denk ook dat we thuishoren op dit niveau, daarvoor hebben we voldoende potentie in de groep zitten. Dat het er nog te weinig is uitgekomen, daarvoor hadden we duidelijke oorzaken. Met deze jonge leergierige groep en onze fanatieke trainer ben ik er van overtuigd dat het goed moet gaan komen. We zouden onszelf zoveel te kort doen als we zouden degraderen, niet alleen onszelf maar de club en de supporters ook.”

Foto: Mark Koenraadt

Wil je meer informatie over de club Steenbergen? Klik hier.