west-brabant-vv-oosterhout-oosterhout

Jorco de Kok keert komende zomer terug op het trainingsveld. De 44-jarige oefenmeester gaat de selectie van Oosterhout weer leiden, samen met de tien jaar jongere Stijn Biemans. Hij kijkt uit naar die samenwerking.

Jorco De Kok werd afgelopen zomer vader en stopte daarom als hoofdtrainer. Eerder stond hij al aan het roer bij Oosterhout, afgelopen zomer keerde hij terug bij zijn voetballiefde als bestuurslid technische zaken senioren. “Maar inmiddels heb ik weer voldoende tijd voor het trainerschap.” Toen de huidige aanvoerder van Oosterhout 1, Stijn Biemans, als beste uit de sollicitatiegesprekken kwam om Richard van Gils volgend seizoen op te volgen als trainer, kwam ook De Kok in beeld. “Stijn kreeg geen dispensatie van de KNVB en had daarom iemand met een diploma aan zijn zijde nodig. Hij vroeg mij.”

De Kok blijft het bestuur ook adviseren over de technische zaken. Met de derdeklasser hoopt hij de
weg omhoog in te slaan. “We zijn ook dit seizoen nog niet uitgespeeld, hebben echt een leuke selectie. Er zit nog wat meer in, ik zie zeker kansen. Komende jaren willen we doorpakken, we zijn een sterkere vereniging dan een paar jaar geleden. We hopen binnen vijf seizoenen een stabiele tweedeklasser te worden, met een selectie vol eigen jongens, aangevuld met wat spelers van buitenaf.”

Meer informatie over VV Oosterhout? Klik hier.
Klik hier voor een ander artikel over VV Oosterhout.