west-brabant-tvc-breda-john-van-den-berg-breda

Sinds de oprichting van TVC Breda in 2005 is John van den Berg (59) nauw betrokken bij de fusieclub. Momenteel is hij leider van zaterdag 4 en wedstrijdplanner. Bovendien is hij de ontwerper van het clublogo.

TVC Breda beschikt ongetwijfeld over een van de mooiste voetbalvelden van de hele stad. Want als echte Bredanaar moet het schitterend zijn om te mogen spelen op het hoofdterrein van de vereniging uit Tuinzigt. Vanaf die plek heb je namelijk een perfect uitzicht over het Rat Verlegh Stadion, de thuishaven van NAC waar eens in de twee weken een kolkende massa van achttienduizend fans de volksclub naar voren schreeuwt. Slechts wat stroken spoorrails scheiden het stadion van sportpark Kwakkelhut. Met zijn spelers van zaterdag 4 komt John van den Berg graag in het stadion, waar ze een vaste plek innemen op Vak G. Maar veel vaker is hij aan de ‘Tuinzigt-kant’ van het spoor te vinden op het complex van TVC Breda, de club waar hij sinds de oprichting al vrijwilligerswerk doet.

Trots
“Oorspronkelijk was ik lid van VV Breda en het duurde logischerwijs eventjes voordat iedereen zich na de fusie met TVC’39 thuisvoelde”, zegt Van den Berg. “Maar dat is alweer veertien jaar geleden”, voegt hij toe.

Kijk om je heen: ons sportpark ligt er prachtig bij, we zijn trots op onze mooie paarse tenues en organisatorisch is alles goed in orde. Laatste hadden we nog een geweldig feest hier met Hollandse muziek en de kantine stond afgeladen vol. Ik ben trots op de club die we hebben opgebouwd, we hebben veel werk verzet.”

Planningen
John van den Berg kan het weten. Na de fusie stak hij bij TVC Breda direct zijn handen uit de mouwen. Hij nam het voortouw voor de oprichting van een jeugdcommissie en ontfermde zich over op de samenstelling van de weekendschema’s. Daarnaast ontwierp hij ook het fonkelnieuwe clublogo, waarin het stadswapen van Breda en de bal mooi samenkomen. “Ik heb altijd binding gehad met de jeugd. Onze selectieteams spelen tegenwoordig op hoog niveau en de begeleiding is goed. Tegenwoordig zit ik niet meer in de jeugdcommissie, maar ik ben nog wel elke dinsdag en donderdagavond bezig met het samenstellen van wedstrijdschema’s, de kleedkamerindeling en het indelen van scheidsrechters”, zegt de Bredanaar.

Daarnaast is Van den Berg ook actief voor TVC Breda als de bal rolt. Al jarenlang is hij trainer en leider van zaterdag 4, een hecht vriendenteam dat zowel binnen als buiten de lijnen de grootste lol heeft. “Het is een fantastische groep, die ook nog eens verzorgd voetbal speelt. Vorig jaar zijn we kampioen geworden en ook nu spelen we weer mee om de titel. Ik krijg ontzettend veel respect van die gasten, daar doe ik het voor.” De onderlinge verbondenheid binnen zaterdag 4 is groot en typeert eigenlijk de hele club. Want TVC Breda mag dan een paar niveautjes lager spelen dan NAC: ook de vereniging uit Tuinzigt is een echte volksclub, waar iedereen voor elkaar klaarstaat.

Meer informatie over TVC Breda? Klik hier.
Klik hier voor een ander artikel over TVC Breda.