west-brabant-John-van-Aert-Dioz

Vorig seizoen speelde hij nog tweemaal tegen DIOZ, maar vanaf dit seizoen is John van Aert de nieuwe trainer van de club uit Zegge. De oefenmeester met een liefde voor dorpsclubs voelde zich direct op zijn gemak bij de vereniging, die hij wil laten uitgroeien tot een stabiele middenmoter in de vierde klasse.

Na vier jaar trok Corné Willemsen de deur afgelopen zomer achter zich dicht bij DIOZ en dat betekende het einde van een tijdperk voor de club. Begin augustus wandelde zijn opvolger John van Aert door dezelfde poorten op sportpark De Linden om zich te melden voor de eerste training van de club. Dat was voor hem even wennen. Van Aert werkte daarvoor namelijk maar liefst vijf seizoenen bij VV Achtmaal. De oefenmeester leidde die club voor het eerst in zijn bestaan naar de vierde klasse, maar degradeerde afgelopen seizoen tot zijn teleurstelling na drie jaar uit die competitie. “De verschillen op de ranglijst waren klein en in de nacompetitie verloren we van de sterke amateurs van FC Dordrecht”, zo blikt de coach terug op vorig seizoen. “Het was ook een beetje ongelukkig allemaal. Na vijf jaar waren beide partijen toe aan iets anders, ik vond het mooi geweest bij Achtmaal. Ik koester de vele mooie momenten die ik daar heb beleefd en hoop dat ze direct terugkeren in de vierde klasse. Dat zit er ook gewoon in met de versterkingen in dat elftal.”

DORPSCLUBS
DIOZ bood Van Aert een nieuwe uitdaging. Door Inspanning Ontspanning Zegge verloor vorig seizoen weliswaar tweemaal van Achtmaal (0-3 en 1-0) maar handhaafde zich wel in de vierde klasse. “In mijn eerste teambespreking zei ik nog: aan jullie heeft het niet gelegen vorig jaar voor mijn team. Daar konden de jongens wel om lachen”, zegt Van Aert. In de winterstop van het seizoen 2018/2019 kwam hij tot overeenstemming met DIOZ. Van Aert trainde eerder Wernhout en DEVO en heeft met DIOZ wederom een club gevonden die aan zijn gewenste profi el voldoet. “Een club als DIOZ past goed bij me. Het is een leuke dorpsvereniging met vriendelijke mensen. De sfeer is uitstekend en de selectie bestaat uit kwalitatief goede spelers, die samen een hechte eenheid vormen. Ik werk sowieso graag bij dorpsclubs. En ook mooi meegenomen: DIOZ is niet te ver van mijn huis in Achtmaal.”

STABIELE VIERDEKLASSER
DIOZ eindigde achtereenvolgend op de tiende, tiende, negende en elfde in de vierde klasse. Het team van Willemsen eindigde vorig seizoen slechts één puntje boven Achtmaal en Van Aert wil er alles aan doen om een nieuwe degradatiestrijd te voorkomen met zijn team. “Ik ken DIOZ als een prettige club en de eerste weken zijn me goed bevallen. De organisatie staat goed, de spelers zijn ambitieus en ik bespeur genoeg potentie bij de jongens. Het bestuur is blij als we er opnieuw in blijven, maar ik hoop op iets meer. We spelen wederom in een pittige competitie, maar ik hoop dat we kunnen verrassen met een hoge klassering. We gaan er een mooi seizoen van maken.”