Na een lange periode in het bestuur deed hij een stapje terug bij SVC, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan bij Johan van de Klundert. De geboren en getogen clubman uit Standdaarbuiten is sinds oktober 2019 voorzitter van de gezellige dorpsvereniging, een functie die hij met veel plezier vervult.

Trots tuurt Johan van de Klundert over het Hamel Sportpark, waar een jeugdwedstrijd op het kunstgrasveld deze zaterdagmorgen zojuist is afgelopen. Kleine mannetjes in blauw-wit tenue wandelen met hun ouders richting de kleedkamers, een tafereel waar de kersverse voorzitter zichtbaar van geniet. “Veel van deze vaders hebben vroeger bij SVC gespeeld en nu spelen hun kinderen bij onze club. Ik vind dat schitterend. Er wonen hier slechts tweeduizend mensen in Standdaarbuiten en SVC is enorm belangrijk voor ons dorp. Onze jeugdafdeling is niet heel groot, maar het maakt me trots om onze jongste inwoners ook bij onze vereniging te zien.”

14 maart
SVC werd 82 jaar geleden opgericht. Dat gebeurde destijds op 14 maart, exact 22 jaar voordat Van de Klundert werd geboren. Alsof het zo moest zijn groeide hij uit tot een echte clubman. De voorzitter voetbalde zelf maar tot aan de C-jeugd bij SVC, maar kwam weer middenin de club te staan toen zijn zoons Michael en Bryan er lid werden. Van de Klundert werd al snel jeugdleider en daarna secretaris en penningmeester. Nu is hij sinds oktober dus voorzitter. Ook fluit hij op zondagochtend met veel plezier wedstrijden op het sportpark, waar door het geringe aantal teams eenmaal in de twee weken gevoetbald wordt. “Alle teams spelen dan thuis en dan is het beregezellig op de club”, zegt Van de Klundert. “Op zondagmiddag kan het eerste hierdoor altijd rekenen op de steun van behoorlijk wat supporters.”

Op de fiets
Die supporters reizen soms ook gezellig samen af naar uitwedstrijden, zeker als er derby’s op het programma staan. “Laatst gingen we op de fiets naar de derby uit bij VV Noordhoek. We verloren helaas wel, maar het was een mooie dag.” Het team van Karel Daamen heeft het zwaar in de vierde klasse B, dat erg jong en niet al te breed is. “Hopelijk kunnen we ons handhaven, maar belangrijker vind ik nog dat de sfeer goed is in het team. Gelukkig zit dat wel goed, zoals binnen de hele club. Er worden regelmatig leuke activiteiten georganiseerd en onlangs haalde de jeugd een mooi bedrag op voor SVC via de Grote Clubactie.”

Johan van de Klundert voelt zich gezegend dat hij in hen rustige en fraaie Standdaarbuiten woont. “De ligging van ons dorp is ideaal. Steden als Antwerpen, Breda en Rotterdam liggen om de hoek en je bent ook binnen een uurtje op het strand. Huizen die te koop staan, zijn hier meestal zo verkocht. Veel jeugd wil hier namelijk blijven wonen. Gelukkig is er ook nieuwbouw, zodat het dorp blijft groeien. Daar hopen wij als SVC natuurlijk van te profiteren.”

Meer informatie van SVC? Klik hier.
Klik hier voor de volledige krant van Etten-Leur.