roosendaal-rkvv-roosendaal-west-brabant

Johnny Schoonen (46) had helemaal niets met voetbal. Tot zoon Kevin in de F-jeugd (nu JO9) van RKVV Roosendaal ging spelen. Schoonen ging altijd kijken en vond het zo leuk, dat hij inmiddels al acht jaar de trainer én sponsor is van het team. Inmiddels heet de ploeg van vader en zoon Schoonen de JO17-4.

“Zet ‘m op, dames”, waarna een bulderende lach volgt. Johnny Schoonen geniet enorm van de kleedkamerhumor. De aanduiding van zijn spelers als dames is daar een voorbeeld van. “We trainen dit team met zijn drieën: Dennis Leus is een heel serieuze voetbalman, Ronald van As zit er wat tussenin en ik ben de lolbroek. We vullen elkaar heel fijn aan.”

JONG
Schoonen wist niks van voetbal toen zijn zoontje lid werd van RKVV Roosendaal. “Ik ging vanaf de eerste dag altijd bij hem kijken en vond het wel leuk. Toen ze zonder trainer zaten, wilde ik die taak wel op me nemen. Ik ben het internet af gaan struinen voor oefenstof en merkte dat het steeds beter ging. Mijn zoon heeft een tijdje op de zondagen bij het talentencentrum Aleco Sport Visions wat extra trainingen gehad, daar heb ik veel van opgestoken vanaf de zijlijn. Ronald ging altijd mee, zijn zoon Ralph kreeg ook die extra trainingen.” Hij geniet van de ontspanning. “Op het veld ben ik niet met mijn werk bezig. Ik vind het echt leuk, het klieren van die mannen en met ze op pad zijn. Het houdt je jong.”

Het team begon in de kelderklasse, maar speelt inmiddels al in de derde klasse. “We hebben drie kampioenschappen mogen vieren, het laatste kampioensfeestje was in december. Dat hebben we met z’n allen gevierd bij een Grieks restaurant in Roosendaal.” Het team is meer dan een voetbalploeg. “Die jongens zijn allemaal vrienden. Tot en met de JO15 gingen ze mee op het voetbalkamp van de club, daarna waren ze te oud. Sindsdien organiseren wij zelf een jaarlijks tripje, naar camping De Posthoorn in Rucphen.” De opkomst op de trainingen is altijd goed, net als de sfeer binnen het team. Het partijtje tussen de spelers en ouders als seizoensafsluiting, met daaropvolgend een barbecue, draagt daar ook aan bij. “De ouders, opa’s en oma’s staan sowieso geregeld langs de lijn bij onze wedstrijden.”

DOMIJ AFBOUWSYSTEMEN
Schoonen geniet zo van het team, dat hij er naast de vele trainingsuren ook geld in steekt: hij is met zijn bedrijf Do mij Afbouwsystemen sponsor van RKVV Roosendaal JO17-4. “Waarom zou je het team van je zoon niet steunen, als het goed gaat met de zaken? Ik doe de sponsoring samen met Ronald en Edwin Haast, we hebben ze wedstrijdshirts, trainingstenues en pakken, tassen en allerlei materialen gegeven. Ik vind het leuk om te doen.” De trotse vader is ook heel blij met de samenwerking binnen RKVV Roosendaal. “Wij hebben heel goed contact met coördinator Cees Rampart en de rest van het bestuur. Alles is prima geregeld voor ons.”

Meer informatie over RKVV Roosendaal? Klik hier.
Klik hier voor de volledige krant van Roosendaal.