Raymon Korteweg-Maris is trainer van een team vol talenten bij BSC: de JO15-1. Hij geniet van de ontwikkeling die zijn jongens doormaken, waaronder zoon Max. En bij de club zijn ze maar wat blij met de talentvolle ploeg.

Raymon Korteweg-Maris komt uit een familie vol voetbal. Eén oom schopte het zelfs tot het eerste van Feyenoord. Zelf voetbalde hij tot zijn dertiende, daarna vond hij het genoeg geweest. Zijn vrouw Sanne genoot ook jarenlang actief van de sport. Dat kinderen Max en Isa nu wekelijks op een voetbalveld staan, mag dan ook geen verrassing zijn.

Vriendengroep
Toen Max op zijn zesde lid wilde worden van een voetbalclub, koos de familie voor BSC. Dat bleek een gouden keus. “Na één jaar ben ik trainer geworden van zijn team”, vertelt Raymon. “Dat heb ik een paar seizoenen volgehouden, tot ze naar de JO12 gingen en op groot veld moesten spelen.” Inmiddels wilde dochter Isa ook voetballen en werd Korteweg-Maris trainer van haar team bij BSC. Kortstondig: Isa bleek behoorlijk talentvol en mocht in een selectieteam van de KNVB komen voetballen. Daarnaast speelt ze momenteel in de jeugd van RBC.

Korteweg-Maris trainde vorig seizoen een team zonder zijn kinderen erin, maar is nu terug bij de oude en vertrouwde jongens uit het team van Max. “Ik vind het superleuk om te doen. Het is een vriendengroep, maar ze kunnen nog goed voetballen ook. Ik hoef de oefening maar één keer voor te doen en ze pakken het meteen goed op.” Hij merkt dat de jongens mondiger zijn dan in zijn eerste periode als trainer van dit team. “Maar dat maakt het juist extra uitdagend. Het gaat hartstikke goed tot nu toe.” Die uitdaging kan hij onder meer goed aan door de KNVB-trainersopleidingen, die hij dankzij BSC kan volgen.

NK
De JO15-1 van BSC speelt in de eerste klasse, maar zou eigenlijk een stapje hoger aan kunnen. “Dat mag alleen niet, omdat ze dispensatiespelers in hun team hebben”, vertelt Sanne, die ook bestuurslid PR en Marketing is bij BSC. “Ze hebben echt veel potentie.”

Dat werd in januari wel duidelijk in Boxtel: daar kwalificeerde BSC zich voor het NK voetbal, door het toernooi op hun niveau te winnen. “En ook in het elitetoernooi speelden ze heel goed, daar zitten voornamelijk hoofdklassers en derdedivisionisten in. Ze hebben een wildcard ontvangen voor het NK op dat niveau, dankzij hun prestaties. Zo wonnen ze met 3-0 van een derdedivisionist, terwijl ze nog maar negen man hadden om op te stellen vanwege blessures.”

Kortom, de JO15-1 is een team om trots op te zijn voor BSC. Die jongens zouden zomaar een mooie toekomst tegemoet kunnen gaan bij de Roosendaalse club.

Meer informatie over BSC? Klik hier.
Klik hier voor de volledige krant van Roosendaal.