west-brabant-gilles-joannes-nac-breda

Een van die jeugdspelers is de talentvolle Gilles Joannes. De 16-jarige middenvelder uit België speelt inmiddels alweer zes jaar op het middenveld in de jeugdopleiding van NAC Breda.

”Daarvoor voetbalde ik twee jaar bij Lierse en Beerschot in België. Je merkt dat het qua complex, materiaal en organisatie allemaal wat beter geregeld is in Nederland.”

Hij geniet iedere dag van het spelen in een NAC-shirt. “Mijn eerste jaar was al top en het is alleen maar leuker geworden. Ik vind het nog steeds hartstikke fijn om voor NAC te voetballen.”

De weken van de middenvelder zitten aardig vol: hij staat om 06.00 uur op en is om 18.00 uur pas klaar met school en trainingen, vervolgens wacht de tocht naar huis voor de eindexamenkandidaat.

“Het is inderdaad druk, je moet het goed plannen. Dat kost soms wat moeite, maar de samenwerking tussen de club en school is goed. Ik ga nooit met tegenzin naar de training, heb die drukke dagen er graag voor over.” Ook Joannes geniet van de supporters. “Ze zijn geweldig, ik vind het echt mooi dat ze ook de jeugd volgen.”

Hij zit nu in de JO17-1, een team dat na de winterstop speelt om promotie naar het allerhoogste niveau. Stiekem droomt Joannes al verder. “Hoe ouder je wordt, hoe dichterbij het eerste elftal komt. Ik wil dolgraag het profvoetbal halen. Later zou het mooi zijn om nog eens in het buitenland te spelen, maar NAC heeft de prioriteit.”

Wil je meer informatie over de club NAC Breda? Klik hier.
Lees hier de krant van Breda.