OSSENDRECHT – Zo’n twee seizoenen geleden was het bij voetbalvereniging ODIO niet langer mogelijk om een JO19 samen te stellen. De spelers die overbleven schoven noodgedwongen door richting de senioren. Dat was een immense stap, maar inmiddels zijn ze steeds beter op hun plek.

HappyPoint_desinfectie
“Bij het tweede elftal stopten destijds ook enkele spelers en daardoor vielen de puzzelstukjes die een plekje moesten krijgen mooi op zijn plaats. De jonge gasten uit de JO19 waren een welkome aanvulling voor de tweede selectie en konden op die manier tegelijk wennen aan het voetballen bij de senioren. We zijn niet zo’n hele grote club zeker niet op het gebied van jeugdspelers en op die manier hebben we dat goed kunnen oplossen”, zegt elftalleider Peter Palinckx.

Palinckx is naast elftalleider bij de reserves ook assistent-scheidsrechter en neemt de trainingen waar indien dat noodzakelijk blijkt. “Je weet hoe dat gaat bij een kleine vereniging he. Mijn zoon voetbalde ook in de JO19 en die heb ik in meerdere elftallen destijds al begeleid. Nu ben ik twee jaar geleden mee doorgeschoven vanuit de jeugd naar de senioren en dat is erg leuk om te doen moet ik zeggen. Het is toch een manier om zo dicht mogelijk bij en soms ook op het veld te staan.”

In het verleden was Palinckx zelf ook actief voetballer en speelde tot een zware enkelblessure in het eerste elftal. Stopte enkele jaren en was net weer begonnen bij het eerste toen hij zijn voorste kruisband afscheurde. “Toen was het klaar en ben ik daarna dus leider en trainer geworden bij de jeugd. Sinds de overstap van mijn zoon naar de senioren ben ik nu daar actief.”

Waar momenteel nog vijf seniorenteams in competitie zijn, daar is de spoeling bij de jeugd een stuk minder. “Met de JO17 hebben we ook een samenwerking met Vivoo Huijbergen omdat we zelf er niet genoeg hebben. Dus voor de komende jaren is de aanvoer vanuit de jeugdteams een stuk minder wat gaat doorkomen. Het is dan ook wel goed om te zien, dat het tweede team steeds beter begint te voetballen. Vorig jaar hebben we ons, mede ook door de coronabreak, weten te handhaven in de reserve derde klasse. Voor dit seizoen is handhaven zéker het doel, maar willen we ook heel graag wegblijven van de onderste plekken. Als ik zie hoe er wordt getraind en naar de wedstrijden terugkijk die we hebben gespeeld, dan zit daar groei in. Het is nu alleen zaak om ons als team vaker te belonen door dat uiteindelijke resultaat over de streep te trekken.”

Op dit moment laten de spelers volgens Palinckx nog altijd een grote bereidheid zien om bezig te blijven en te trainen. “We doen circuitoefeningen samen met het eerste elftal. Met verschillende trainers op twee velden wordt dan in kleine groepjes getraind. Het blijven natuurlijk over het algemeen allemaal jonge gasten en die willen gewoon bezig zijn. Op deze manier kunnen ze elkaar toch ontmoeten, houdt iedereen voeling met elkaar en met de club. Dat is alleen maar toe te juichen en hopelijk werpt dat zijn vruchten af op het moment dat we straks weer wedstrijden mogen gaan spelen. Als we ons dan uiteindelijk in de middenmoot kunnen voetballen, dan hebben we het met het elftal heel goed gedaan.”

Klik hier voor meer informatie over ODIO
Klik hier voor meer artikelen over ODIO