Marcel Moerings (45) en Dennie Luijten (41) zijn coördinatoren in de jeugd van SC Gastel. Zij zien dat het erg goed gaat met deze tak van de club, die maar blijft groeien en ook op sportief vlak stappen zet.

En of het goed gaat met de jeugd van SC Gastel. Het is elke week passen en meten om alle teams een plekje in het trainings- en speelschema te geven, zo druk is het op sportpark Blankershove. “Vooral de JO7 is de laatste maanden enorm gegroeid”, vertelt Marcel Moerings, coördinator onderbouw van de voetbalclub in Oud Gastel. “Die hadden we niet, maar in korte tijd hebben we twintig aanmeldingen gehad in die leeftijdscategorie. Dat heeft onder meer te maken met de bouw van de nieuwe wijk tussen ons dorp en Stampersgat.” Kinderen kunnen kosteloos drie keer meetrainen bij de club van rood en zwart, om de sport eens te proberen. Gastel heeft sinds dit seizoen ook een apart meisjesteam in de onderbouw. De sponsoring is tevens in orde, kijkende naar de goed geregelde wedstrijdkleding en trainingsmaterialen voor de jeugd.

Dennie Luijten, die zich bezighoudt met de bovenbouw, merkt dat het in oudere jeugdteams juist de kunst is om spelers te behouden. “Je ziet toch dat spelers in die elftallen vaker stoppen. Ik bel ze altijd nog even als ik een afmelding binnenkrijg, maar meestal lopen ze al langer rond met de twijfel en hebben ze hun beslissing genomen.” Een gegeven waar elke club mee te maken krijgt, vanwege afleidingen als vervolgstudies en bijbaantjes.

Het tweetal ziet dat het prestatief goed gaat met de jeugdteams. “Wij willen in de bovenbouw met alle teams in de hoofdklasse spelen en dat lijkt komend seizoen te gaan lukken.” Plezier staat voorop in Oud Gastel, maar de coördinatoren proberen kinderen van jongs af aan al wel kennis te laten maken met prestatief voetbal. “Zo laten we de talentvolle spelers van iedere lichting eens in de twee weken meetrainen met een hoger of ouder team. Daarmee krijgen ze meer weerstand en worden ze beter.” Gastel staat ook bij profclubs op de kaart: NAC haalde niet voor niets twee talenten weg.

De belangrijkste wens van de club voor de komende jaren is om te groeien. Niet alleen qua leden, maar vooral ook qua accommodatie. “We groeien uit ons jasje.”

Meer informatie over SC Gastel? Klik hier.
Klik hier voor de volledige krant van Roosendaal.