west brabant-kruisland-jerimo-van-dem-bemt-roosendaal

Jerimo van den Bempt is pas 20 jaar oud, maar heeft al aardig wat roerige jaren in de voetballerij achter de rug. Hij speelde jarenlang in de jeugd van NAC, moest onverwachts weg en kwam vervolgens via Halsteren en een avontuur in België bij Kruisland terecht. Hij vertelt over zaakwaarnemers, Matthijs de Ligt en de hoofdklasse met Kruisland.

Jerimo van den Bempt werd op zijn twaalfde door NAC gescout bij RKVV Roosendaal, als groot talent. Een jaar later maakte hij daadwerkelijk de overstap naar de jeugdopleiding van de Bredase profclub. Dat is inmiddels ruim zeven jaar geleden. Hij beleefde er mooie seizoenen, speelde tegen en met grote talenten. “De bekendste is Matthijs de Ligt. Hij speelde tegen ons in de C2 van Ajax op het middenveld. Hij was toen echt al een beer, scoorde twee keer. Je kon in die wedstrijd al wel zien dat dit een van de grootste talenten van Nederland was, hij was niet normaal.” Later kwam Van den Bempt de huidige verdediger van Juventus niet meer tegen: De Ligt werd steeds doorgeschoven naar oudere teams.

De nu 20-jarige Roosendaler zat bij NAC in teams met onder meer Marwin Reuvers en Sydney van Hooijdonk. Hij leek zelf ook de stap naar het eerste te kunnen maken, maar moest twee jaar geleden toch plotseling weg. “Ik kreeg continu te horen dat ik een goede kans maakte op een plekje in het eerste, maar werd toch weggestuurd. Het zou beter zijn voor mijn ontwikkeling. Misschien speelden mijn blessures ook mee. Het was in ieder geval heel pijnlijk, ik heb daar lang mee gezeten en denk er nog steeds weleens aan.”

Spelersmakelaar
Van den Bempt had in die tijd al een zaakwaarnemer. “Eerst die van Virgil van Dijk, die benaderde mij na een wedstrijd. Maar ik kreeg van hem heel weinig aandacht, hij had hele grote spelers in zijn portefeuille. Vervolgens werd ik via Instagram aangesproken door een andere makelaar. Prima gozer, maar hij beloofde vooral een hoop en kreeg niks voor elkaar. Toen ben ik zelf via Eric Hellemons (hoofd jeugdopleiding NAC) en Ruud Rommens (scout NAC) bij Halsteren terechtgekomen.” Echt gelukkig werd hij daar nooit. “Ik kwam niet aan spelen toe, die trainer koos voor ervaren spelers. Ik raakte mezelf echt kwijt in die periode, verloor het plezier in het voetbal.”

Na een half jaar vertrok hij bij de hoofdklasser. Via een vriend en weer een soort spelersmakelaar kwam Van den Bempt in België terecht, bij KVV Zwaluwen Olmen. Als aanvallende middenvelder nota bene, terwijl hij de laatste jaren toch vooral centraal achterin had gestaan. “Ik heb het daar heel erg naar mijn zin gehad, maar die club lag op meer dan 100 kilometer afstand van mijn huis in Roosendaal.” Inmiddels was Van den Bempt al twee jaar in contact met Kruisland. “Ze wilden mij na NAC al hebben, maar ik vond de tweede klasse toen nog een iets te laag niveau. Maar de reistijd naar België werd me toch echt te veel en het plan van Kruisland klonk goed.”

Promotie
En zo verkaste hij afgelopen zomer naar sportpark ‘t Hoogje. “Vanaf de eerste training heb ik het hier heel erg naar mijn zin. Ik vind het een ontzettend warme club, het niveau is hoog en de ambities zijn er. Ik vind dat wij de kwaliteiten hebben om minstens in de eerste klasse te spelen. Alleen moeten we daarvoor meer op de details en slimmigheidjes letten, daar laten we het nu nog te vaak liggen. Maar we zitten in een proces, hebben een team met heel veel nieuwe spelers.”

Van den Bempt, die bij Kruisland vooral links in de verdediging wordt gebruikt, hoopt dit seizoen op een promotie. “Als we dat halen, ben ik tevreden. Ik wil zelf graag mijn huidige lijn doortrekken. Ik voel me weer langzaam naar mijn oude niveau toegroeien, maar de teamprestatie staat natuurlijk voorop.”

Meer informatie over SC Kruisland? Klik hier.
Klik hier voor de volledige krant van Roosendaal.