Yves van der Vloet is zowel binnen als buiten het veld enorm druk met voetbal bezig. Zelf hoopt het 19-jarig talent een vaste kracht te worden bij het vlaggenschip van RKVV Roosendaal. Ook geeft hij al jaren trainingen aan jeugdteams van zijn huidige club. “Dit beviel mij zo goed, dat ik besloten heb om bijna drie jaar geleden mijn eigen voetbalschool For The Players op te richten.”

HappyPoint_desinfectieNAC Breda
Van der Vloet begon zijn voetbalcarrière bij VV de Fendert, hier werd zijn talent al snel ontdekt door NAC Breda. “Op mijn 11de ben ik gescout, waar ik toen erg trots op was.” Van der Vloet beleefde mooie momenten in Breda en heeft veel geleerd van zijn periodes in het geel-zwart. “De 4-1 overwinning op de toekomst zal ik niet snel vergeten.” Het einde van zijn tijd bij NAC Breda was helaas iets minder rooskleurig. Dankzij zware blessures was van der Vloet na zeven jaar genoodzaakt een andere club te zoeken. “Ik scheurde mijn voorste kruisband af en ging een lange revalidatie tegemoet.” Na een lange herstelperiode mocht de jongeling eindelijk weer de voetbalschoenen aantrekken. “Het eerste beste moment dat ik weer op het veld stond, scheur ik hem weer af.” Een enorme tegenvaller, maar van der Vloet staat hier momenteel enorm nuchter in. Hij heeft op dit moment helemaal zijn draai gevonden bij RKVV Roosendaal, waar hij heel blij mee is.

RKVV Roosendaal
“Ik ging een tweede lange herstelperiode tegemoet en ben vervolgens bij RKVV Roosendaal gaan voetballen.” Na een aantal mooie jeugdjaren is van der Vloet afgelopen zomer bij de selectie in Roosendaal aangesloten. “Het was mijn eerste seizoen bij het eerste elftal, dus ik wilde meteen fit starten.” Van der Vloet voelt zich enorm thuis bij RKVV Roosendaal. “Ik mocht bijna alles starten, waar ik enorm blij mee ben. We hebben een ontzettend leuke groep en ik zit hier helemaal op mijn plek.”

Voetbalschool
Van der Vloet nam een aantal jaren geleden de leiding over een eigen jeugdelftal bij RKVV Roosendaal. “Ik vond het zo leuk om te doen en ik kreeg veel positieve reacties.” De aanvallende middenvelder besloot om in samenwerking met zijn huidige club een voetbalschool op te richten. “We zijn heel klein begonnen en wisten op dat moment nog niet goed hoe het zou gaan lopen.” Momenteel groeit voetbalschool For The Players enorm en wordt er op zondagmorgen en woensdagmiddag hard gewerkt aan de ontwikkeling van vele jonge talenten. “We hebben een leuke en jonge vriendengroep als trainers en leren zelf ook enorm veel.” Van der Vloet is op dit moment dan ook hard aan het leren om zijn trainerspapieren te behalen, zodat hij nog verder kan groeien met zijn eigen voetbalschool.

Ambities
Momenteel voelt Van der Vloet zich helemaal thuis in het rood van RKVV Roosendaal. “Ik geef trainingen aan de Jo13-2 en dat vind ik op dit moment ontzettend leuk om te doen.” Daarnaast hoopt de nummer 10 ook met het eerste elftal mooie doelstellingen te kunnen bereiken in de toekomst. “Promoveren naar de eerste klasse met RKVV Roosendaal zou fantastisch zijn.” Persoonlijk hoopt van der Vloet voornamelijk fit te blijven en ziet wel wat de toekomst hem brengt. “Deze blessure blijft wel in je hoofd rondspelen als voetballer.” Met For The Players heeft hij ook een aantal mooie toekomstplannen. “We willen een grotere naam worden in de regio en het zou ontzettend leuk zijn om over een aantal jaren met jongens in het eerste te staan, die ik zelf heb getraind.”

Foto: For The Players

Meer artikelen lezen over RKVV Roosendaal? Klik hier.
Klik hier voor meer informatie over RKVV Roosendaal.
Klik hier voor meer informatie over For The Players.