Yassine Mejres is een van de unieke pareltjes uit de jeugdopleiding van VV Baronie. De 20-jarige aanvaller is momenteel bezig aan zijn tweede seizoen bij het vlaggenschip van de club uit Breda. Het jeugdexponent geniet enorm op sportpark De Blauwe Kei en hoopt zo snel mogelijk weer een balletje te mogen trappen. “Ik heb het echt naar m’n zin bij VV Baronie.”

roha shopBeginperiode
Mejres begon zijn carrière in zijn eigen wijk de Haagse Beemden bij VV The Gunners. Via SV Advendo, maakte de jonge Mejres als snel de overstap naar BSV Boeimeer. De aanvaller speelde hier tot aan de B-junioren, maar viel al op jonge leeftijd op bij de hoofdmacht. “Ik mocht op mijn 16de mijn debuut al maken en speelde op die leeftijd al vast in het eerste.” De ambitieuze Bredanaar koos op dat moment uiteindelijk toch voor het jeugdvoetbal en vertrok naar VV Baronie. “Ik ging met de gedachte dat ik graag een stapje hogerop wilde voetballen. Ook het eerste van VV Baronie speelt op een hoger niveau.” Mejres kwam uiteindelijk twee seizoenen uit voor de Jo19 van zijn huidige club.

Debuut
Als A-junior mocht Mejres al een aantal keren proeven van het eerste elftal. “Ik mocht regelmatig mee met uitwedstrijden, maar mijn eerste invalbeurt bleef nog even op zich wachten. Ook speelde ik veel wedstrijden bij het tweede. Voetbal is echt mijn passie, twee keer per weekend een wedstrijd spelen is voor mij dan ook zeker geen straf.” Uiteindelijk was het moment daar en mocht Mejres eindelijk zijn talent laten zien in het vlaggenschip van VV Baronie. De aanvaller kan zich een moment tijdens zijn debuut nog goed herinneren. ‘’Aart Veldhof schoot die wedstrijd volgens mij een bal in de kruising, dat zie ik hem niet snel nog een keer doen,” geeft hij lachend aan.

VV Baronie
In zijn eerste seizoen bij VV Baronie heeft de aanvaller veel minuten mogen maken. “Ik mocht bijna alles starten, waar ik enorm blij mee ben.” Mejres is momenteel bezig aan zijn tweede seizoen en voelt zich helemaal thuis bij de club uit Breda. “Alles bevalt heel goed hier en we hebben een ontzettend leuke groep.” De aanvalsleider had dan ook maar weinig tijd nodig om te wennen aan het seniorenvoetbal. “Vanuit mijn tijd bij BSV Boeimeer had ik al enorm veel ervaring opgedaan.  Hierdoor was ik al het een en ander gewend. Je weet bijvoorbeeld wat er van je gevraagd wordt tijdens de wedstrijden en trainingen.”

Hattrick
We vroegen naar het hoogtepunt van Mejres. De aanvalsleider gaf zonder twijfel het eerbetoon aan zijn overleden opa aan. “Ter ere van het overlijden van mijn opa, liet ik mijn schoenen bedrukken met zijn naam erop. De eerste wedstrijd die ik speelde op deze schoenen, scoorde ik een hattrick. Ook mijn eerste hattrick in het seniorenvoetbal. Al met al een moment dat ik noot meer zal vergeten.” Iedere wedstijd is voor Mejres eigenlijk een hoogtepunt. “Mijn ouders komen altijd kijken, al spelen we in Maastricht. Ik vind het leuk als ze komen kijken en het geeft me meer motivatie. Het is een klein gebaar, maar voor mij toch heel bijzonder.”

Ambities

Tijdens de start van de competitie dit seizoen begon Mejres een aantal wedstrijden op de bank. “Dit prikkelde mij en ik wilde mezelf weer graag laten zien. Toen besefte ik ook dat ik er nog lang niet ben.” De aanvaller is enorm ambitieus en werkt heel hard om zijn doelen te kunnen bereiken. “Ik leef echt voor het voetbal en ik zou graag nog hogerop willen gaan voetballen. Ik wil later kunnen zeggen dat ik alles uit mijn voetbalcarrière heb gehaald.”

Foto: Marcel Mol

Meer artikelen lezen over VV Baronie? Klik hier.
Klik hier voor meer informatie over VV Baronie.