willino-van-venrooij-tvc

Willino van Venrooij (30) is begonnen bij Groen-Wit in Breda. Hier liep hij als jonge pupil, waarna NAC haar oog op hem liet vallen. Hij liet NAC voor wat het was om na drie jaar te vertrekken. Hij sloot aan bij SAB, in Breda. Dit avontuur duurde niet lang, of hij vertrok al weer. Rood-wit in Sint-Willebrord was de eindbestemming van de spits. Hier was hij ook op uitgekeken en vertrok naar Etten-Leur, waar hij deel uit maakte in de selectie van Unitas’30. Tegenwoordig komt hij uit voor TVC 1.

Het spelletje vindt Willino hartstikke leuk. “Ik voetbal al vanaf mijn vijfde en steeds blijft het je prikkelen om het te blijven doen. Zo voetbalt zijn neefje, Sjangie Kwarten vanaf zijn zesde bij Feyenoord. “Hij zit nu vier jaar bij Feyenoord, waar wij als familie hartstikke trots op zijn. Zo ligt de focus niet alleen bij mijn eigen voetbal, maar ook zeker bij mijn neefje. Ik gun het hem van harte, dat hij de top kan bereiken. Mede dankzij de goede trainingen van Ognjen Peric is hij op de goede weg, dat heeft hem nu al een betere voetballer gemaakt. Ik ben hem dan ook dankbaar. Het is dan ook zeker mooi om mee te maken. In mijn vrije tijd voetbal ik dan ook veel met hem en geef ik tips, tips die ik door mijn ervaring aan hem kan doorgeven. Ik wil hem dan ook behoede voor de fouten die ik heb gemaakt.”

Hij werd rond zijn twaalfde gevraagd om bij NAC te voetballen. “Dat was natuurlijk mooi om mee te maken, zo speelde ik ook met Nemanja Gudelj drie jaar bij een geweldige club als NAC. Helaas werd ik weggestuurd, omdat ik te klein was. Ik sloot bij het nieuwe seizoen aan bij Baronie, waar ik in dat seizoen topscorer werd. NAC had zich blijkbaar bedacht en vroeg of ik terug wilde komen. Ik heb ze netjes bedankt, maar ik vond het prima bij Baronie JO17-1.”

Na zijn tijd bij Baronie en SAB, vond de spits dat hij toe was aan iets anders. “Ik wilde eens een keer ergens anders voetballen dan in Breda. Ik vertrok dan ook naar Sint-Willebrord. Bij Rood-wit werd ik meteen door iedereen goed opgevangen. Zo spreek ik sommige jongens uit mijn tijd daar, nu nog steeds. Rood-wit is een warme club” Hij vertrok naar Etten-Leur, waar hij lid werd van Unitas’30. “De toenmalig trainer Jack Beusenberg wilde mij graag aan zijn selectie toevoegen. Hij was blijkbaar zo gecharmeerd van mij, dat hij naast mijn bed kwam om te vragen of ik bij hem kwam voetballen. Ik was gewoon aan het slapen, maar hij wilde mij zo graag erbij hebben. In mijn tijd in Etten-Leur had ik een goede band met Eddy van Vught. Hij was oprecht een jongen met een hart van goud. Hij kon goed met iedereen praten en was altijd een luisterend oor.”

Bij Unitas krijg hij aanbiedingen van diverse clubs, die onder andere eerste klasse speelde. “Het waren een aantal clubs die mijn een aanbod hadden gedaan. Ik ben zo ook gevraagd om bij een club in België te komen voetballen. Ik weet niet of ik die overstap had gemaakt, maar ik had ook twee jaar last van mijn knie. Ik zag het hierdoor niet zo zitten en zo is het er eigenlijk nooit echt van gekomen.”

In het vorige seizoen bij TVC eindigde hij tiende met de ploeg uit Breda, dit terwijl hij goed was voor zevenentwintig doelpunten. “Het is dan ook weer dit jaar echt gezellig met het team, zo zijn er jongere en wat oudere spelers. Bij het bestuur zijn er ook wat betere mensen aan het roer, wat positief uitpakt. Persoonlijk heb ik zelf ook veel respect voor de trainers, dit omdat zij vroeger zelf ook bijzonder goede spelers waren.”

Volgens Willino kan TVC dit seizoen ver komen. “De teamspirit is goed, we knokken voor elkaar, we hebben goede trainers en in deze groep zit ook echt potentie. Ik zeg niet dat we direct promoveren, maar ik heb wel het gevoel dat we ver kunnen komen. Binnen het team hebben we ook echt wel een aantal goede spelers. Ik hoop hoe dan ook, dat we dit jaar iets moois kunnen wegzetten met iedereen.”

De leukste trainingskampen waren volgens de bal vaste spits met Unitas. “We gingen op kamp in Zeeland. Het was dan ook perfect geregeld en georganiseerd. Met de jongens onder elkaar was het dan ook echt supergezellig. Naast deze leuke ervaring ben vorig jaar mee geweest met mijn neefje naar een internationaal toernooi in Wormeveer. Hij had hier een toernooi met clubs als Barca en Paris Saint-Germain. Ik stond hier en dacht, dit heb ik ook allemaal meegemaakt in mijn tijd bij NAC.”

In zijn vrije tijd heeft hij naast zijn neefjes, nog een andere hobby en dat is NAC. “Ik ga elke thuiswedstrijd en als het kan ook uitwedstrijd. Het is dan ook wel een deel van mijn leven en een hobby. Dit seizoen moet het dan ook wel goed komen met NAC. De concurrentie heeft wel een goede selectie, maar niet zo’n brede selectie als die van NAC. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in.”

Voor meer informatie over TVC klik hier.