tjeu-bömers-klundert

Tjeu Bömers (37) traint en leidt de JO9-1 van Klundert, dit doet hij samen met Dennis Suaréz, zijn zoon speelt ook in het team. Sinds zijn kinderen op voetbal zitten is hij erbij en traint hij de jongens. Het team komt uit in de eerste klasse, waar de trainer trots op is. Zelf heeft hij het tweede van Klundert gehaald.

Als er iets is wat Tjeu belangrijk vindt bij een vereniging, dan is dat wel de jeugd. “We hebben het nu leuk aangepakt en doen naast het voetbal ook leuke dingen met de kinderen. Ik vind het dan ook leuk, dat een vereniging als Klundert veel jeugdelftallen heeft rondlopen.”

Dennis en ik hebben de trainingen, die wij geven afgekeken. “Mijn zoon heeft op de voetbalschool gezeten en Dennis zijn zoon heeft mogen meetrainen bij RBC. Wij hebben naar deze trainingen gekeken en onze eigen draai eraan gegeven. De kinderen vinden het hartstikke leuk. Bij aanvang van de training of wedstrijd is ieder kind ook verplicht om een handje te geven. We willen ze graag een stukje respect meegeven. Ik hoop dat ik zolang mogelijk de jongens training kan geven, want ze willen allemaal en zijn zeer gedreven.”

De trainingen zijn op de club ook niet onopgemerkt gebleven. “Iedere jeugdspeler in dezelfde leeftijdscategorie wilt graag bij ons komen spelen. Gelukkig hebben wij het team bij elkaar kunnen houden, waardoor het ook vriendjes van elkaar zijn geworden, dat is leuk om te zien dat ze naast het voetbal ook met elkaar omgaan. We zijn ook al twee keer kampioen geworden en doen nu aardig mee in de eerste klasse. Ik vind dat een prestatie opzich.”

Teamspirit is wat de trainer belangrijk vindt. “Als ze niet naar elkaar overspelen of ik zie dat een jongen geen zin heeft, dan haal ik hem eruit. Ik haal hem naar de kant om even na te denken, daarnaar mag hij er weer in. Het is een teamsport en dan vind ik de teamspirit ook zeker belangrijk.”

“Eerste klasse is een aardig niveau, zeker voor jongens uit een team als de JO9-1. Ik maak de jongens dan ook duidelijk dat het niet alleen om voetbal gaat. Tijdens de wedstrijd moet er wel ‘gebuffeld’ worden en strijd worden getoond. Ik ben dan ook trots dat er al zeven keer is gewonnen dit seizoen. Ik wil hoe dan ook op dit niveau blijven spelen, want hier worden de kinderen alleen maar beter van. Ik heb ook vaak met mijn vuist op tafel moeten slaan om de jongens bij elkaar te houden.”

Zelf heeft hij vier kinderen, waarvan er twee op voetbal zitten. “De oudste zit bij mijn in het team, zijn broertje zit een team lager. Het is best moeilijk om de tijd te verdelen en ze uiteraard allemaal even veel aandacht te geven. Alle uren die ik vrij ben, ga ik kijken bij mijn dochter, want die speelt korfbal. Als mijn zoon die niet bij mij in het team zit, eerder speelt dan wij en wij spelen thuis, dan ben ik ook altijd aanwezig. Daarnaast heb ik nog een eigen bedrijf.”

De trainers steken veel tijd in het team, wat hij alleen maar leuk vindt. “We steken er veel tijd in, wat het uiteindelijk dan ook waard is. Zo gaan we af en toe zwemmen en past er een moeder op. Als afsluiting van het seizoen gaan we dan een potje bowlen of laser gamen en dat vinden de jongens ook hartstikke leuk.”

Wil je meer informatie over de club VV Klundert? Klik hier.