thoma-sivananathan-dongen

Hij zit nu alweer twee jaar bij Dosko. Voorheen voetbalde hij bij V.V. Dongen, maar vertrok daar, omdat hij het voornamelijk met invalbeurten moest doen. Thoma voetbalt nu eerste klasse bij het eerste van Dosko in Bergen op Zoom. “De club heeft me echt goed opgevangen toen ik aansloot bij de selectie, dat was erg prettig.”

Thoma heeft veel lof over de club waar hij momenteel voetbalt. “Dosko is een echte familie en volksclub. Iedereen is toegankelijk naar je en ze willen je graag helpen. Dat geeft mij een heel fijn gevoel.”

De rappe vleugelaanvaller was ooit begonnen met voetballen bij Seolto in Zevenbergen, waarna hij de overstap maakte naar de vereniging ernaast: V.V. Virtus. Tot JO19-1 heeft hij daar gevoetbald, waarna hij ging vervolgens voetballen bij V.V. Klundert. Hier speelde hij eerste klasse op zaterdag met Klundert 1. Na een jaar eerste klasse te hebben gespeeld, degradeerde Klundert naar de tweede klasse. Het duurde niet lang of Thoma kreeg een uitnodiging van Kozakken Boys 2. Hier heeft hij nog een aantal oefenwedstrijden mee mogen doen met het eerste. Hij wilde stoppen met voetballen, maar kwam via een omweg bij V.V. Dongen terecht. Hij trainde hier een aantal keer mee en werd geselecteerd voor Dongen 1. Na één jaar V.V. Dongen werd hij weggehaald om bij Dosko te komen voetballen.

Iedere voetballer heeft wel een idool waar hij of zij op wil lijken. Thoma heeft altijd wel opgekeken naar een van de grootste Braziliaanse voetballers ooit. “Vroeger was Ronaldinho toch echt wel een voorbeeld voor mij. Zijn manier van voetballen bracht toch wel een beetje magie in het voetbal. Naar Neymar kan ik ook wel kijken, maar Ronaldinho was toch wel echt mijn idool.”

Vorig jaar scheurde hij zijn kruisband af, dit was voor hem een dieptepunt in zijn carrière. “Voor mijn blessure was ik vier of vijf dagen in de week bezig met voetbal. Ik was gehaald door de trainer van Dosko. Hij stelde me voor, dat wanneer ik een jaar zou knallen hij mij zou beter maken en mij naar het niveau zou tillen dat ik maximaal wil behalen.”

“Het is naast dat het letterlijk een fysieke tik is geweest, is het ook een mentale tik geweest. Mentaal had ik het wel echt zwaar. Je merkt dat het niet meer hetzelfde is als daarvoor.”

Voordat hij op zondag aan de wedstrijd begint, luistert hij muziek om zich te focussen op de wedstrijd. Hij kijkt soms ook nog weleens voetbal filmpjes van aanvallers op YouTube. Ook doet hij altijd nog even bidden voordat de wedstrijd daadwerkelijk begint. “Ik wil het uiterste uit mezelf halen en hoop het maximale te bereiken met Dosko!”