HALSTEREN  – Met een duidelijke visie en een mooi meerjarenplan wilde men bij RKSV Halsteren het zaterdagelftal binnen drie jaar laten doorstoten richting tweede klasse. Mede door corona heeft die doelstelling wat vertraging opgelopen. Steven van der Spek (25) wil nu wél de stap te maken.

HappyPoint_desinfectie
“Het was vorig seizoen natuurlijk een grote teleurstelling. We stonden eerste met goed uitzicht op het kampioenschap en promotie. We zouden dan onze doelstelling hebben bereikt om binnen drie seizoenen de tweede klasse te bereiken. Maar de KNVB besloot de resultaten nietig te verklaren en zodoende liepen we promotie mis, ondanks dat we die gezien de prestaties wel verdienden. En ook vanaf de bestuurstafel kwamen we een bepaald puntenpercentage tekort. Jammer, maar dan moet het dit seizoen maar gewoon gebeuren he.”

Van der Spek doorliep de volledige jeugdopleiding bij RKSV Halsteren. Daarna speelde hij vier seizoenen bij SV Dosko  onder meer in de hoofdklasse en droeg één seizoen het shirt van Baronie. “Daarna ben ik teruggekeerd bij Halsteren om in het zaterdagteam te gaan spelen. Ze wilden proberen met een aantal jongens uit de regio het niveau van de zaterdagafdeling omhoog te stuwen. Dat vond ik wel een mooie uitdaging om mee vorm aan te geven. En tot op heden liep dat ook goed, tot de opmars vorig seizoen door corona een beetje stokte.”

Als hardwerkende controleur op het middenveld vervult Van der Spek een dienende rol als balansbewaker, die pas opvalt wanneer hij niet meedoet. “Ik combineer werklust met een stuk spelinzicht en probeer daar waar mogelijk bij stilstaande spelmomenten in de zestien ook aanvallend van waarde te zijn. Al heb ik daarin nog wel stappen te maken, want ik vind dat ik daarin nog bepalender kan en ook moét worden. Maar zo’n rol een beetje buiten de schijnwerpers die past eerlijk gezegd wel prima bij me.”

Uitgesproken is de middenvelder echter wel. Want over de doelstelling laat hij geen enkel misverstand verstaan. “Het kampioenschap, dat moge duidelijk zijn. Alles wat minder is dan dat, dan hebben we het gewoon niet goed gedaan. Zeker niet als je kijkt naar onze prestaties van de laatste jaren en de kwaliteit waarover we kunnen beschikken. Natuurlijk zijn er teams die ook zullen meestrijden, maar de grootste tegenstander zijn we zelf. Hoe we omgaan met de tactiek de tegenstanders in wedstrijden tegen ons hanteren en wat onze reactie daarop is. Ook met hoe we onszelf wapenen in de duelkracht. Daarin moeten we elk wedstrijd opnieuw scherp zijn en het maximale geven, want anders laat je gaandeweg onnodig punten liggen. En dat is iets wat we koste wat kost willen voorkomen.”

En daarbij vertrouwt men bij Halsteren vooralsnog op hun routine en kwaliteiten, want trainingen worden er niet gevolgd. “Dat vonden we allemaal veel te omslachtig gezien de maatregelen. Dus we hebben beslist dat we onszelf allemaal in conditie houden, daarvoor is onze spelersgroep volwassen genoeg. Het enige wat je niet kunt onderhouden is wedstrijdritme natuurlijk, maar dat is voor alle teams hetzelfde probleem. We kunnen nu alleen maar afwachten wanneer de lichten weer op groen gaan en wanneer we weer als gehele groep het veld op mogen. En dan moeten we klaar zijn om verder te werken aan de door de club en de door ons als groep gestelde doelen. We zijn al een keer promotie misgelopen, twee keer door corona een promotie zien verdampen, dat zou natuurlijk wel doodzonde zijn. Hopelijk lukt het ons op eigen kracht door wedstrijden te winnen, want het allermooiste is wel om een eventuele titel of promotie met elkaar op het veld te kunnen vieren.”

Klik hier voor meer informatie over Halsteren
Klik hier voor meer artikelen over Halsteren