Sjef van der Kinderen is ambitieuze doelman en heeft al bij veel clubs gespeeld zoals UVV’40, HVV’24 en VV Clinge. De doelman maakt komend seizoen de overstap naar JEKA.

het uitzendbureau
Sjef van der Kinderen is 25 jaar oud en woont sinds zijn 18e in Breda. “Momenteel woon ik samen met mijn vriendin in een appartement in het centrum”. Van der Kinderen is geboren in het dorpje Kapellebrug, een dorpje dicht bij Hulst. Ik ben begonnen bij de voetbalclub HVV’24. “Na mijn middelbare school heb ik twee jaar het CIOS gevolgd in Goes. Door een gescheurde meniscus moest ik eigenlijk twee jaar overdoen”. MBO was voor de keeper een tussenstap naar het HBO. “Door mijn blessure heb ik de keuze gemaakt om naar de Rooie Pannen te gaan. Ik heb hier een stage mogen volgen in Gran Canaria maar toen stopte de voetbal wel voor een half jaar”. Momenteel studeert hij Sportkunde aan Fontys in Eindhoven. Volgend schooljaar gaat de doelman afstuderen. In zijn vrije tijd houdt de doelman zich bezig met ondernemen, gitaar spelen en uitstapjes met vrienden.

Van der Kinderen begon op zijn vijfde met voetballen bij HVV’24 in Hulst. In de E1 ging hij voor het eerst onder de lat staan. “Ik heb heel de jeugd van HVV’24 doorlopen. Echter heb ik niet altijd als keeper gespeeld maar in de D1 en C1 speelde ik al linksbuiten. Vervolgens maakte ik in de B1 de keuze om te gaan keepen”. Het keepersvak is er bij doelman ingegoten door zijn vader, die was vroeger ook keeper. De vader van Sjef heeft het geschopt tot het eerste elftal van Roda JC. Helaas was het avontuur voorbij door een nekblessure. “Het keepersvak heb ik dus niet van een vreemde. Op mijn 15e werd ik door de hoofdmacht opgeroepen als reservedoelman. Op mijn 17e wilde ik eerste doelman worden maar er was bij HVV’24 nog geen plek”. Toen maakte hij de overstap naar VV Clinge om minuten te maken in het eerste elftal. De doelman speelde daar twee seizoenen en is er kampioen geworden.

De keeper heeft twee seizoenen niet gevoetbald door zijn stage in Gran Canaria. “Na mijn stageperiode ben ik teruggekeerd bij HVV’24. Het seizoen daarna speelde ik bij FC Axel die nog een klasse hoger speelden”. Alle vrienden van de doelman bleven op zondag voetballen dus had de keeper de keuze gemaakt om weer op de zondag te gaan voetballen. “Ik koos voor vv Philippine, omdat er een goede vriend van mij daar voetbalde. We werden het beu om steeds zo ver te rijden voor de voetbal”. De doelman ging met wat andere vrienden opzoek naar een andere club. “We hebben met vier Zeeuwse jongens toen de overstap gemaakt naar UVV’40. Ondanks het een gezellige club is ga ik de stap maken naar JEKA”. De doelman heeft een goed gesprek gehad met de trainer van JEKA en die wilde hem graag bij zijn selectie.

Van der Kinderen is groot fan van Jan Oblak. “Door zijn kalmte, kiezen van positie en hij is allround. Het valt bijna niet op dat hij extreem goed is.”. Van der Kinderen heeft het niet zo op keepers die na elk schot op goal iedereen uitscheldt of dat ze heel overdreven duiken terwijl ze ook rustig een stapje naar rechts hadden kunnen zetten. “Al die show rondom de keepers vind ik persoonlijk helemaal niks”.

De doelman is enorm prestatie gericht ingesteld en wil altijd zo hoog mogelijk voetballen. “De kanttekening is dat ik wel eerste keeper wil zijn maar ik heb er niks aan gedaan om op divisie niveau te spelen.”. Op zijn 21e was er een kans om aan te sluiten bij de profs. Na enkele proeftrainingen bij Sparta Rotterdam mocht hij helaas de transfer niet maken. “Nu kijk ik waar het schip strandt. Zo lang ik voetbal leuk blijf vinden, blijft mijn ambitie om zo hoog mogelijk te voetballen”
Het doel is voor Van der Kinderen is om bij elke club waar hij komt eerste doelman te worden. “Tot nu is dat altijd gelukt en ga daar volgend seizoen ook mijn stinkende best voor doen”. Ook wil de doelman altijd een zo’n goed mogelijke prestatie leveren met het elftal.

De start van het seizoen was slecht van UVV’40. “We haalden nul punten uit drie wedstrijden. We verloren de eerste twee wedstrijden dan wel van twee titelkandidaten, namelijk: VV Zundert en Terneuzen maar in de derde wedstrijd tegen VV Hoeven hadden we echt wel punten moeten pakken”. Na de wedstrijd tegen Hoeven werd heel het voetbal stilgezet door corona. De doelman maakt na dit seizoen de overstap naar JEKA. “Ik verwacht dat we boven in het rechterrijtje mee gaan spelen. De tweede klasse is een mooi niveau met veel kwalitatieve tegenstanders. Ik kijk er naar uit!”.

Klik hier voor meer artikelen over UVV’40.
Meer weten over UVV’40? Klik hier.