Sjef-Leenearts-rsv

Sjef Leenearts (38) – rechts boven – is leider van het team van zijn twee dochters bij RSV in Rucphen. Hij heeft de MO11-2 onder zijn hoede, maar doet dat niet alleen. Sjef zijn zoon speelt ook bij RSV, dit doet hij in de JO7.

Zelf heeft Sjef altijd gevoetbald bij Alliance in Roosendaal. “Ik had hier tot mijn achttiende ongeveer gevoetbald, maar toen ik moest doorschuiven naar de senioren brak ik helaas mijn enkel. Het was dat ik toen ook voor mijn eigen begon en daarnaast ook niet heel erg veel tijd had om daarnaast nog eens te voetballen.” Hij is zo zelf een interieur bouwbedrijf begonnen. “Ik verzorg voornamelijk keukens, kasten en tafels. Dit doe ik bij particuliere tot aan horecabedrijven en voetbalkantines.”

Sjef zijn oudste dochter begon vorig jaar met voetballen. “Ik stond toen al een beetje aan de zijlijn te coachen, daar is het dus een beetje begonnen. Het team schoof door en een vriend van mij was trainer van dat elftal. Hij besloot om te stoppen met zijn taak, waardoor ik het stokje over ben gaan nemen. We doen dit nu met z’n drieën. Er zit ook nog een vrouw bij wat voor die meiden handig is voor in de kleedkamer.”

Het is volgens Sjef leuk om zo bezig te zijn. “Het is leuk dat ik via deze manier toch weer betrokken ben geraakt bij het voetbal en dat maakt het alleen maar extra leuk dat je eigen dochters daar staan. Ik ben er dan ook zeer trots op.”

Onderling hebben de kinderen het ook hartstikke leuk. “Buiten het voetbal doen we ook hier en daar wat activiteiten. Je merkt ook aan de meiden dat ze dat hartstikke leuk vinden. Dat doet ons als ouders zijnde ook goed.”

Het is soms even puzzelen, maar als het kan verdeelt Sjef de tijd over zijn kinderen. “Mijn zoontje voetbalt natuurlijk ook. Vaak is het zo dat mijn vrouw mee op pad is met mijn zoontje en ik met de meiden. Als we allebei thuis moeten voetballen komen mijn kinderen dan ook bij elkaar kijken. We gaan dan eerder naar de club of we blijven iets langer.”

Naast het leiden van het team tennist Sjef in zijn vrije tijd. “Ik stond op het punt om in een kelderklasse team aan te sluiten, waar mijn vrouw mij voor was. Ze vroeg of ik mee wilde tennissen, wat mij ook erg leuk leek. Bovendien kunnen we dat ook samendoen, dat vond ik eigenlijk ook wel belangrijk.”

Een paar weken voor de winterstop was het moment dat de kinderen niet zo snel meer zullen vergeten. Het was de eerste wedstrijd die ze wonnen. Vaak verloren ze en soms met dubbele cijfers. Maar het zijn kinderen en het gaat erom dat ze plezier in het spelletje hebben. De kinderen waren zo blij, dat doet mij als leider ook goed.”

Er zit volgens Sjef dan ook wel echt een stijgende lijn in. “Steeds merk je dat ze meer en meer willen winnen, zo verliezen ze steeds maar met één doelpunt verschil. De stijgende lijn is wel degelijk zichtbaar in mijn ogen. Het niveau is dan ook snel omhooggegaan.”

Meer informatie over RSV ? Klik hier.
Klik hier voor een ander artikel over RSV.