HALSTEREN – Met een voetbalverleden bij onder andere SV Dosko, DIOZ Zegge en Nieuw Borgvliet op zak, maakte Sander van Hooijdonk vorig seizoen de overstap naar v.v. Vrederust. Waar zijn eerste seizoen vroegtijdig werd afgebroken, daar is nu ook zijn tweede dus vanwege corona ‘onderbroken’. Van zijn overstap heeft hij echter nog geen seconde spijt.

HappyPoint_desinfectie
“Het is voor mij echt als een warm bad gebleken. De club is in alles natuurlijk veel kleiner dan ik ooit gewend was bij SV Dosko. Maar toch heeft dat een ongekende charme ook. Het sportpark ligt in een prachtige omgeving tussen de bossen en als je kijkt naar materialen enzovoorts ontbreekt het ons aan niks. Het is ook mooi om te zien hoe de vrijwilligers, maar zeker ook de spelers zelf zich inzetten voor deze club. Jaren geleden speelde ze vaak onderin, maar sinds enkele jaren zit er toch een stijgende lijn in en worden er andere doelen gesteld. Ik kende al enkele jongens die hier speelden, dus dat maakte voor mij de overstap én de integratie wel een stuk makkelijker.”

Van Hooijdonk speelde in zijn eerste seizoen vooral als linksback, terwijl hij een rol ‘op zes’ eigenlijk meer ambieerde. Dit seizoen kreeg hij op zijn geliefde positie de kans en die pakte hij met beide handen vast. “Tja en dan gooien ze na enkele wedstrijden de competitie op slot… Balen wel, al is het gezien de ontwikkelingen qua corona volledig logisch. Het is wel zonde, net nu ik op mijn favoriete positie stond, maar ik heb aangetoond dat ik daar van meerwaarde ben voor de ploeg en dat hoop ik te blijven natuurlijk zodra we weer terug mogen beginnen.”

In zijn eerste seizoen maakte hij van nabij mee welke impact het zware ongeval van trainer Eric van de Watering had op de spelersgroep en ook indirect misschien op de resultaten. “Dat was heftig voor iedereen, maar natuurlijk vooral voor Eric en zijn gezin. We hebben als spelersgroep en staf, waarbij  Stef van de Boom als trainer het stokje overnam, geprobeerd dat zo goed mogelijk te verwerken. Stef is nu samen met Jan Broeren verantwoordelijk voor technische leiding en dat loopt prima. Ik heb het hier uitstekend naar mijn zin.”

In het dagelijks leven is Van Hooijdonk werkzaam in de supermarkt, wat prima te combineren is met het voetballen bij zoals hij zegt ‘cultclub’ Vrederust. “Ik werk in de ochtenden en kan dan in de middag lekker mijn wedstrijden voetballen. Daardoor heb ik nu de zondagen vrij en dat is wel lekker. Als het aan mezelf ligt, dan blijf ik hier tot mijn ‘voetbalpensioen’ spelen, want ik houd wel van een beetje vastigheid. En we presteren best aardig dus willen als het kan uiteindelijk toch de stap maken naar een niveautje hoger. Alleen moeten we voorlopig nog even wachten om verder te kunnen toewerken naar die doelstelling.”

In de tussenliggende competitieloze weken houdt de middenvelder zelf zijn conditie op peil met hardlopen én gaat men ook bij Vrederust de trainingen in kleine groepjes wat oppakken. “Ik wil toch bezig blijven. Heb dat ook nodig om op het middenveld de rol te kunnen vervullen zoals ik die zelf voor ogen heb. Ik sta nu op de positie die ik graag wilde en dan ga ik er ook alles aan doen om daar natuurlijk zo lang als mogelijk te blijven staan. Ik kreeg nu ook steeds meer waardering voor mijn spel en dat motiveert nog meer om er vol voor te gaan. We hebben bovendien in onze selectie best veel talentvolle jongens én ook wat ervaring rondlopen. Dus als we die stap dan uiteindelijk weten te maken met elkaar, dat zou wel heel gaaf zijn.”

Klik hier voor meer informatie over Vrederust
Klik hier voor meer artikelen over Vrederust