BERGEN OP ZOOM  – Hij begon ooit bij de mini’s van SV Dosko met voetballen toen hij in de C-jeugd de kans kreeg richting het betaalde voetbal. Eerst bij RBC Roosendaal en later Excelsior Rotterdam. Dat lukt destijds niet en via de jeugd van MOC’17 belandde hij terug op Sportpark Meilust.

HappyPoint_desinfectie
Daar is hij nu bezig aan zijn tweede seizoen, maar heeft de jeugdige middenvelder nog altijd de droom op het betaald voetbal nog niet helemaal uit zijn hoofd gezet. “In elk geval wil ik proberen om een zo hoog mogelijk niveau te halen als voetballer. Ik ben blij met de kansen die ik momenteel bij SV Dosko krijg in de eerste klasse, maar ik streef wel een hoger doel na voor mezelf. Die lat moet voor mij zo hoog mogelijk liggen, die druk en die drive heb ik ook nodig.”

Toen hij terugkeerde van Excelsior Rotterdam toog hij naar Bergen op Zoom om bij MOC’17 met de JO19 in de Derde Divisie te gaan spelen. “Dat was ook een mooi niveau, maar deed toen daarnaast ook geregeld al met het eerste elftal mee in de derde klasse. Dat heb ik wel met plezier gedaan, al wilde ik bij de overstap naar de senioren op een hoger niveau actief blijven. SV Dosko toonde al heel snel interesse en wilde snel in het seizoen al de overstap afronden. Ik heb toen wel even getwijfeld, mede ook omdat ik wilde weten wat de doelstelling van MOC’17 zou zijn. Uiteindelijk ben ik wel blij dat ik de stap naar SV Dosko heb gemaakt.”

Daar is men maar wat blij met de inbreng die de technisch begaafde spelverdeler wekelijks aan de dag legt. Met goals en assists heeft de 20-jarige Salah al sinds zijn komst geregeld een belangrijk aandeel in de resultaten gehad. “Het gaat inderdaad persoonlijk gezien wel aardig. Al is er natuurlijk altijd wel voldoende om nog te verbeteren. Ik ben nog maar twintig jaar en leer elke training en wedstrijd nog bij. Voetbaltechnisch is het zeker wel oké, maar ik wil gewoon qua fitheid nog steeds sterker en beter worden. In het betaalde voetbal trainen ze dagelijks, wij trainen nu met Dosko twee keer per week. Wil ik toegroeien naar dat hogere niveau en naar de fitheid die daarvoor nodig is, dan zal ik een hogere intensiteit aan de dag moeten leggen. Daarom train ik veel extra voor mezelf, zowel met de bal, maar ook door te gaan hardlopen of in de fitness. Want ik wil er alles aan doen om er voor mezelf het maximale uit te halen.”

Voorlopig zal hij echter even een sportieve pas op de plaats moeten maken nu het seizoen weer tijdelijk stilligt. Want met SV Dosko wil hij sowieso graag terugkeren richting hoofdklasse. “Vorig seizoen stonden we derde en hadden we volop kans op de prijzen. Toen kwam corona. Nu zaten we er ook opnieuw lekker in en hadden we een goede flow. En kwam corona opnieuw. Dus zullen we helaas straks weer opnieuw moeten beginnen en terug proberen te keren naar dat goeie gevoel en de prestaties. We trainen wel door in kleine groepjes zoals mag vanuit de KNVB en de RIVM, maar ideaal is anders. Want je speelt geen partijtjes en positiespelletjes, terwijl je ook niet jezelf kunt meten tijdens de competitiewedstrijden. Je hebt geen vooruitzicht, dus dat is soms wel minder motiverend.”

Ondanks dat, wil Salah er bij zichzelf wel voor waken dat hij ‘inzakt’ qua drive en prestaties tijdens trainingen. “Natuurlijk zijn niet altijd alle oefeningen leuk, maar toch probeer ik wel altijd alles te geven. Want ik wil niet verslappen en heb voor mezelf dat andere doel nog voor ogen. Voorlopig wil ik straks eerst weer beslissend zijn en mijn aandeel hebben in onze teamprestaties. Assists geven en doelpunten maken waar mogelijk. Daarin moet ik nog dominanter worden van mezelf en als je dan goed genoeg bent, dan ben ik er van overtuigd dat de kansen vanzelf weer komen op een nog hoger level.”

Klik hier voor meer informatie over SV Dosko
Klik hier voor meer artikelen over SV Dosko