Sinds dat hij oud genoeg was begon Roy Hereijgers meteen met voetballen. Hij speelt al heel zijn leven bij VVR en dit wordt nu zijn zevende seizoen in de selectie. Op zijn 17e jaar heeft hij zijn debuut mogen maken.

HappyPoint_desinfectieRoy woont samen met zijn vriendin in Rijsbergen en is werkzaam als projectleider bij Moerdijk Bodemsanering B.V. in Noordhoek. Naast het voetballen is hij een fanatiek bouwer/lid van de carnavalsvereniging C.V. Worstenbrood dat inmiddels alweer 13 jaar bestaat. Ook is hij van kleins af aan groot fan van NAC en probeert hij er elke thuiswedstrijd bij te zijn en soms zelfs de uitwedstrijden.

We vragen Hereijgers naar het begin van zijn voetbalcarrière. “Vanaf de F-jeugd ben ik ingestroomd en heb hier drie jaar in gevoetbald. Achter op de scooter van mijn broer Remco Hereijgers werd ik naar elke training en wedstrijd gebracht. Mijn broer is ongeveer 10 jaar trainer en leider geweest van de jeugdteams waar ik in gevoetbald heb. Vanaf de E-jeugd heb ik alle 1e jeugdelftallen doorlopen, dus van de E1 tot de A1. In elke jeugdcategorie heb ik twee jaar gevoetbald. Met sommige gasten uit de huidige selectie van VVR speel ik al 20 jaar samen.”

“Het huidige seizoen is natuurlijk behoorlijk droevig te noemen door het Coronavirus,” vertelt Roy. “Er is nog wel een begin gemaakt aan de competitie. De drie wedstrijden die wij hebben gespeeld gingen helaas alle drie verloren. Dat was een zware start voor ons, toch denk ik dat als het seizoen wel was uitgespeeld, we ons zeker rechtstreeks in de derde klasse hadden gehandhaafd. Al met al is het een weggegooid seizoen vanwege alle Coronamaatregelen.”

Toch heeft de 25-jarige rechtsback ook mooie momenten meegemaakt. “De promotie naar de derde klasse in het seizoen 2017-2018 was fantastisch. Eindelijk werd na 11 jaar weer de derde klasse bereikt. Via de nacompetitie werden de Zeeuwse ploegen Breskens en Hontenisse verslagen. Dit was een groot feest en een opluchting voor de gehele vereniging. Al enkele jaren hikte we tegen de derde klasse aan, maar telkens in de nacompetitie voor promotie ging het mis. Toen het eindelijk lukte barste er een groot gekkenhuis los in de kantine en vervolgens ook in het dorp.”

Voetbal is van jongs af aan erg belangrijk voor Roy. “Het voetbal brengt eigenlijk gewoon alles samen voor mij, zowel als voetballer als privé. Hechte vriendschap, soms verdriet, elkaar troosten en steunen, soms blijdschap, lachen en feesten met elkaar. Maar samen strijden en er altijd vol voor gaan en achteraf altijd samen de punten vieren vind ik het mooiste.” Ook heeft Hereijgers een standaard ritueel voor de voetbal zondag begint. “Vóór de wedstrijd haal ik standaard twee worstenbroodjes uit de kantine voordat we de kleedkamer ingaan.”

We vragen hem tenslotte hoe hij de toekomst ziet. “Hopelijk kunnen we weer snel in teamverband het voetbal oppakken, want de rondjes hardlopen ben ik helemaal kotsbeu. Het zal een lange voorbereiding zijn richting het seizoen 2021-2022 aangezien ik niet verwacht dat het huidige seizoen wordt afgemaakt.” Echte ambities heeft de Rijsbergenaar niet meer. “Ik ben nog jong dus ik hoop gewoon zo lang mogelijk nog mee te kunnen met het eerste elftal,” sluit hij hoopvol af.

Klik hier voor meer informatie over VVR
Voor meer artikelen van VVR klik hier