Het was voor Morris geen vraag of hij bij VV Internos ging voetballen maar wanneer. Dit komt omdat hij uit een echte Internos familie komt, zijn broers, opa en oma en zijn vader hebben er ook gevoetbald. Zijn opa is momenteel het langste lid van Internos, namelijk al 73 jaar. Vanaf vier jaar was het toegestaan om te gaan voetballen en hij is toen meteen begonnen. Internos is er dus echt met de paplepel ingegoten.

verfhuys-bredaMeesters maakt momenteel alweer vier jaar deel uit van de selectie van VV Internos. Hij heeft eerst de hele jeugd doorlopen en op zijn 19e jaar heeft hij zijn debuut mogen maken. Hij is naast het voetballen ook nog bezig met het afronden van zijn studie Fiscale Economie aan de Universiteit van Tilburg en daarnaast is hij ook werkzaam bij een belastingadvieskantoor.

De aanvoerder vertelt ons over hoe het huidige seizoen ging. “We opende het seizoen tegen mede titelkandidaat MOC’17 en behaalde hier meteen de volle drie punten door met 2-4 te winnen. Onze tweede wedstrijd kon helaas niet doorgaan door de Corona maatregelen. De derde wedstrijd tegen GSC/ODS werd uiteindelijk een zeer terechte 2-4 overwinning. De laatste wedstrijd voordat alles stil werd gelegd, was tegen Baronie. We speelde een geweldige wedstrijd wat resulteerde in een 7-0 overwinning.  Na drie wedstrijden hadden wij dus het maximale resultaat behaald met negen punten waarmee we met een wedstrijd minder gespeeld toch aan kop gingen in de competitie. De start van de competitie sloot dus volledig aan met het doel dat wij voor ogen hadden, namelijk kampioen worden.”

Morris houdt er naast voetbal ook van om te tennissen, fitnessen en hardlopen. Sport is voor hem erg belangrijk. “Het voetballen zorgt voor een ideale combinatie tussen het sportieve en het sociale aspect. Het spelen voor een eerste elftal geeft mij een sportieve uitdaging.” sociale aspect is voor hem ook erg belangrijk. “Na de wedstrijd een pilsje drinken in de kantine is dan ook altijd harstikke gezellig bij Internos.”

De 23-jarige middenvelder praat met ons over zijn hoogte- en dieptepunten. “Eigenlijk is een recent hoogtepunt ook meteen mijn dieptepunt. Het hoogst haalbare voor een vereniging is natuurlijk dat het eerste elftal kampioen wordt. Vorig seizoen was het eigenlijk geen vraag meer of wij met het eerste elftal kampioen zouden worden, de enige vraag was wanneer. Wij stonden namelijk met 14 punten los aan kop in de competitie. Dit was voor het eerst dat ik in een elftal speelde wat de competitie op een dusdanige manier domineerde. Dit gaf zo’n goed gevoel voor zowel het elftal als de hele vereniging. De club raakte hierdoor in een opwaartse spiraal voor mijn gevoel. Dit voelde toch wel als een soort hoogtepunt.” Het moment dat de KNVB vorig seizoen besloot om de competitie te beëindigen en later ook nog geen kampioenen en degradanten uit te roepen viel erg zwaar bij Morris en zijn team.“Met 14 punten los staan in de competitie en toch geen kampioen worden is dan toch zeker een dieptepunt, zeker als je weet dat de club zoveel baat zou hebben bij een kampioenschap.”

Tenslotte praten we met de jongeling over de toekomst. “Ik denk dat we dit seizoen wel kunnen vergeten. Om op één of andere manier de competitie nog uit te kunnen spelen dienen we in het weekend van 10 april een wedstrijd te kunnen voetballen. Met alle ontwikkelingen rondom het Coronavirus zie ik dit niet gebeuren. Ik hoop dat we wel weer redelijk snel kunnen gaan trainen. Dit doen we met ons team ondertussen ook al bijna drie maanden niet meer. Ook hoop ik wel dat er gekozen wordt om een regio cup op te zetten als uitspelen van de competitie niet meer mogelijk is. Dit zorgt ervoor dat je toch nog leuke wedstrijden kan voetballen.” Morris is er erg aan toe om weer een balletje te kunnen trappen met zijn teamgenoten en natuurlijk weer een wedstrijd te kunnen spelen.

Klik hier voor meer informatie over VV Internos
Klik hier voor meer artikelen over VV Internos