WELBERG – Een compleet lager elftal dat wordt gevraagd om het eerste standaardteam te worden bij een vereniging. Het overkwam de spelersgroep van SC Welberg Zaterdag 3. Aanvoerder Mels Meeusen (23) van de voormalige zaterdag 3 over het waarom van die bijzondere stap.

HappyPoint_desinfectie
“Er waren bij het eerste al langer personele problemen en in navolging van veel clubs had men ook bij ons besloten om de overstap te maken van het zondag- naar het zaterdagvoetbal. Wij speelden overigens al langer op zaterdag, waar we ook een tweede elftal actief hadden, maar dus géén eerste. Toen ging het bestuur rondvragen en kwamen ze bij ons uit of we het zagen zitten om in de standaardklasse te gaan spelen. We hebben daarop als selectie samengezeten en het lang en goed besproken. We zagen toen meer voor- dan nadelen en daarop hebben we unaniem besloten om het te doen. En tot op heden bevalt het ons allemaal prima. Alleen is het jammer dat het stil is komen te liggen.”

Want hoewel het qua ranglijst niet zo lijkt, ziet Meeusen zeer zeker wel een opgaande curve in de prestaties van het elftal. “We moesten in het begin natuurlijk allemaal wennen aan de nieuwe intensiteit, want hoewel we als derde elftal ook trainden is het nu compleet anders. Wij deden de trainingen zelf en bedachten de oefenstof samen want wij hadden geen eigen trainer. Nu is die er wel en dan merk je een totaal andere dynamiek. Ik geniet daar enorm van, want je traint nu écht. Je traint om beter te worden en je wilt jezelf toch ten opzichte van een trainer bewijzen en zorgen dat je erin staat. We zijn van een ploeg uit de categorie B nu naar een selectie in de categorie A gegaan en dan wordt het geheel een stuk officiëler allemaal. Die extra stimulans is voor mezelf heel goed en dat bespeur ik bij heel veel jongens nu.”

Naast de complete selectie van de zaterdag 3 is de huidige spelersgroep ook aangevuld met een zestal spelers van de voormalige zondag 1, wat overigens heeft geresulteerd dat Meeusen in het huidige elftal niet langer aanvoerder is. “Dat is voor mij geen issue en heb ik zelf ook aangegeven. Ik heb helaas regelmatig last van blessures en vond het daarom prima dat de trainer heeft gekozen voor een andere aanvoerder. Al heb ik geen band rond de arm nodig om mezelf te laten horen of doen gelden in het veld…”

Meeusen woont in Welberg en is er al vanaf de jeugd actief. Als gezegd bevalt tot nu toe de stap naar de standaardklasse uitstekend, alleen blijven de resultaten in wedstrijden tot op heden nog achterwege. “Maar ook daarin maken we progressie. Je merkt het op trainingen dat jongens vooruit gaan. En ook tijdens de wedstrijden zijn we steeds langer in staat om bij te blijven of goed te voetballen. Ik had echt het idee, dat we tegen het moment aanzaten dat we de eerste punten zouden pakken. Maar toen kwam de maatregel dat de competitie werd ‘geparkeerd’. Doodzonde maar is helaas niet anders. We trainen nu als selectie ook niet, dus dat gaat betekenen dat we opnieuw moeten beginnen om die lijn weer op te pakken.”

Waar bij de senioren niemand traint op Sportpark ’t Zandbaantje, daar is Meeusen zelf wel wekelijks op het veld te vinden. “Ik train een jeugdelftal en sta dus nog wel op het veld. Daar geniet ik nu extra van en is leuk om bezig te blijven. Op die manier houd je toch voeling met de club en met het spelletje waarvan we allemaal zou genieten. Want dat mis ik momenteel nog het allermeeste, die wedstrijden. En zeker als je merkt dat we als team vooruitgaan, dan is het extra zuur wanneer dat stil komt te staan. Hopelijk weten we deze periode allemaal goed door te komen en kunnen we snel laten zien dat we ook punten kunnen pakken, want dat geeft toch weer een stukje extra energie en motivatie om keihard te werken.”

Foto: Mark Koenraadt

Klik hier voor meer informatie over SC Welberg
Klik hier voor meer artikelen over SC Welberg