Jules van de Pol is begonnen met voetballen bij SAB toen hij zeven jaar was. Vanaf de E-jeugd tot de A-jeugd heeft hij gevoetbald bij TVC. Sinds afgelopen zomer is hij weer teruggekeerd op het oude nest en daar heeft hij op 17-jarige leeftijd zijn debuut mogen maken.

het uitzendbureauVan de Pol is naast voetballen werkzaam als bezorger bij Sumo Oriental in Breda. Hij woont nog samen met zijn ouders in Princehage. Naast het voetballen bij SAB vindt hij het ook leuk om met zijn vrienden buiten te voetballen en leuken dingen te doen. “Af en toe gamen doe ik ook nog wel eens.”

We vragen Jules naar het verloop van zijn voetbalcarrière. “Op 16-jarige leeftijd speelde ik bij TVC JO19-1. Twee seizoenen zaten we bij de top drie in de eerste klasse. Toen eenmaal het Coronavirus kwam was de tweede seizoenshelft van korte duur. Daardoor begon ik te twijfelen om nog door te gaan. Vrienden van mij zaten bij de selectie van SAB en zeiden tegen me dat ik daar heen moest komen. Ik vond dit een leuk idee, gewoon een gezellig vriendenteam en daarom ben ik teruggegaan naar SAB.”

Het huidige seizoen verliep goed voor hem. “Ik kwam naar SAB om daar in de selectie te spelen maar had niet de intentie om bij het eerste elftal te komen. Na een aantal trainingen goed mijn best te hebben gedaan mocht ik toch een wedstrijd meespelen met het eerste elftal. In de competitie hadden we ook geen pot verloren en mocht ik elke wedstrijd meedoen.”

De 18-jarige middenvelder heeft al mooie, maar ook minder mooie momenten mogen meemaken in zijn nog prille carrière. “Een heel mooi moment voor mij was denk ik de wedstrijd tegen Raamsdonk, waarbij ik in de basis mocht beginnen. Ik speelde die wedstrijd voor mijn gevoel heel goed en dit werd mij ook verteld. In die wedstrijd heb ik ook mijn eerste assist gegeven voor het eerste elftal.” Maar ook een minder mooi moment kwam ter sprake. “Helaas begon het jaar bij TVC in de JO17 voor mij met een hamstringblessure waardoor ik een half jaar niet kon spelen. Toen dat half jaar eenmaal voorbij was kon ik eindelijk weer spelen. Na de eerste training schoot het weer in mijn hamstring en kon ik weer op nul beginnen.”

De jonge voetballer vertelt ons wie zijn idool is. “Mijn idool is te allen tijde Andres Iniesta, omdat hij een hele trouwe speler was binnen zijn club FC Barcelona en natuurlijk het overzicht wat hij heeft op het veld. Ook niet te vergeten zijn de passes die hij geeft meestal altijd op maat.” Voetbal is voor Jules erg belangrijk. “Ten eerste zorgt voetballen ervoor dat ik lekker in beweging blijf en dus ook fit blijf. Ten tweede dat ik mijn hoofd even leeg kan maken voor 90 minuten, alle zorgen die ik dan heb vergeet ik even. Tenslotte is het ook altijd gezellig samen en dat vind ik ook erg belangrijk.”

De Bredanaar kijkt hoopvol naar de toekomst. “Ik hoop natuurlijk dat we zo snel mogelijk weer kunnen gaan voetballen en dat het net zo goed gaat als afgelopen seizoen onder trainer Martijn Malinka. Natuurlijk hoop ik ook dat ik nog steeds zoveel mogelijk mag uitkomen voor het eerste elftal.” De middenvelder heeft ook nog een speciaal doel voor ogen. “Ik hoop in de toekomst aanvoerder te kunnen worden van het eerste elftal.”

Klik hier voor meer artikelen over SAB.
Klik hier voor meer informatie over SAB.