STAVENISSE  – Het is nog maar ruim twee jaar geleden dat SC Stavenisse een recordaantal van zesendertig punten bij elkaar voetbalde in de vierde klasse van het zaterdagvoetbal. Daarvoor zag de ploeg zich vrijwel altijd terug in de onderste regionen van het rechterrijtje. Het is helaas ook de positie waar het sindsdien weer steevast is terug te vinden. Tot teleurstelling ook van Jos van der Jagt.

HappyPoint_desinfectie
Van der Jagt (31) is al zesentwintig jaar lid van de club en inmiddels bezig aan zijn vijftiende seizoen in de hoofdmacht van de dorpsclub. “Dat seizoen was voor ons echt ongekend. Daarna hadden we nog wel een jaar waarin we zo’n twintig punten haalden, maar verder is het sportief gezien helaas altijd minder. Ook vorig seizoen liep het totaal niet zoals we hoopten. En ook dit seizoen zijn we slecht begonnen. Spelers die laat aan de voorbereiding begonnen, conditionele achterstand hadden of met blessures te maken kregen. Het heeft ervoor gezorgd dat we nu weer diep in het rechterrijtje staan.”

De linkerverdediger/middenvelder wil de sportief mindere seizoenen maar wat graag ombuigen, al voorziet hij daarbij wel de nodige obstakels. “Je ziet dat er veel teams vanuit het zondagvoetbal overstappen naar de zaterdag en dat geeft meer concurrentie. Daarnaast spelen we al flink wat jaren met nagenoeg dezelfde groep. Vanuit de jeugd hebben we weinig tot geen directe aanwas en ook van buitenaf zijn er niet snel spelers die naar Stavenisse komen. Jeugd maakt andere keuzes en daardoor zien we het ledental teruglopen. Er is wel jeugd die op termijn aanvulling kan zijn voor de senioren, maar die zijn nu nog te jong. Daarbij hebben we voor de JO13, JO15 en JO17 noodgedwongen een samenwerking met SV Smerdiek. Qua senioren hebben we overigens nog wel voldoende mensen voor twee seniorenteams, maar wat verse krachten en eventuele extra concurrentie zou toch ook misschien wel eens goed doen voor de groep.”

Met Wouter Zwackhalen kwam er wel een nieuwe trainer bij de club binnen, die wel weer voor een frisse wind zorgt. “Wouter heeft toch weer andere inzichten en een andere manier van werken. Dat is wel prima voor deze groep. Hij ziet zeker wel potentie en uitdaging om er wat meer uit te halen. Daarin willen we graag mee, maar door de corona zal dat pas weer voor 2021 zijn normaal gezien. We trainen tot die tijd wel door in kleine groepjes. De bereidheid bij de groep is groot en de trainingsopkomst hoog. Nu dat vasthouden en hopelijk kunnen we verrassen op het moment dat de bal weer opnieuw gaat rollen.”

Klik hier voor meer informatie over Stavenisse
Klik hier voor meer artikelen over Stavenisse