OSSENDRECHT – Zijn vrouw begon met voetballen bij de ODIO dames en zodoende ging Jeroen Goossens geregeld een kijkje nemen. Hij ging toenmalig trainer Roel Huismans ondersteunen en nam toen die stopte het trainersstokje over. Inmiddels is hij bezig aan zijn vierde seizoen en geniet nog wekelijks van de progressie die wordt geboekt.

HappyPoint_desinfectie
“Het is mooi om te zien, dat de dames nu echt proberen te voetballen. In het begin hebben we daar heel veel in moeten investeren, maar nu zie ik steeds vaker dingen terug in wedstrijden waarop we hebben getraind en dat is natuurlijk wel leuk. We proberen op te bouwen vanaf achteruit en met goed positiespel te spelen. Dat gaat zeker nog niet altijd goed en kost ons soms wel eens punten, maar als ze er dan alles aan hebben gedaan dan ben ik tevreden.”

De oud-speler van ODIO heeft nog geen seconde spijt gehad van zijn beslissing om ooit de toenmalige trainer zijn assistentie aan te bieden. “Je weet hoe dat gaat he. Je gaat eens kijken, gaat nog eens kijken en van het een komt het ander. Maar het is vooral enorm leuk om te doen. Als ik zie hoe die meiden met elkaar omgaan en hoe ze na de eerste coronabreak continue zijn blijven doortrainen, dat zegt voor mij heel veel. Sinds juni hebben we continue getraind met elkaar totdat enkele weken geleden het voetbal opnieuw werd stilgelegd. Jammer wel, want we gingen elke week en wedstrijd weer stapjes vooruit.”

Nu moeten trainer en speelsters even pas op de plaats maken, want op dit moment wordt er helemaal niet getraind. “Nee dat klopt. Dat was zo’n geregel en daar zagen we geen meerwaarde in. Geen kleine groepjes voor ons, maar de meiden houden zelf hun conditie nu op peil. Ze houden via de groepsapp elkaar scherp en als er iemand een rondje heeft gelopen dat zien we de berichten voorbij komen en zie ik dat anderen ook worden uitgedaagd. Mooi om te zien en mee te maken hoe dat gaat.”

“Ik ben een liefhebber van positiespelletjes en dat is met de nieuwe regels niet mogelijk. Dan wordt het alleen wat balletjes passen naar elkaar en wat loopvormen. Dat is even leuk, maar niet zaligmakend. Dus daarom doen we dat nu niet. De conditie moeten ze zelf doen, daar zijn ze volwassen genoeg voor en daar hebben we ook over gesproken. Want als we dat niet doen, dan is alles wat we de afgelopen tijd hebben opgebouwd misschien weer verlopen. En die progressie is nou juist iets waar we met elkaar hard voor hebben gewerkt en dat kwijtraken zou natuurlijk doodzonde zijn. Want we willen graag bovenin de middenmoot eindigen als we na de winter hopelijk weer mogen starten. Het zou een geweldige prestatie zijn als ons dat lukt, maar ik vind dat je altijd moet streven naar beter en dan moet je mooie doelen durven stellen.”

De dames spelen in de vijfde klasse en hadden vorig jaar toen het ook door corona werd stilgelegd enorm lastig. Vaak kon er een goed resultaat niet worden binnengesleept en stonden ze uiteindelijk niet boven de streep. “Het is nu voor ons zaak om dat nu niet nog eens mee te maken. En als ik zie hoe onze resultaten waren in het begin van de competitie en in de voorbereiding, dan ben ik wat dat betreft wel positief gestemd. En je voelt ook dat de meiden zelf er ook zo over denken. Ze willen heel graag en dat zie je terug op trainingen en wedstrijden. Alleen nu dus voorlopig even niet helaas.”

Klik hier voor meer informatie over ODIO
Klik hier voor meer artikelen over ODIO