Jari Rommens is pas 21 jaar, maar heeft al een roemrijke carrière achter zich liggen. De Bergenaar werd verliefd op het voetbal door zijn voorbeeld Ronaldinho. De aanvaller kende vele hoogtepunten, maar ook enkele mindere periodes. We spraken met Rommens of hij weer verliefd is geworden op het spelletje bij zijn huidige club SV DOSKO.

 

Jeugdperiode
Voor Rommens bestond er vroeger maar één sport. “Als kind was ik eigenlijk altijd aan het voetballen. Wanneer ik klaar was met school, rende ik zo snel mogelijk naar het voetbalveldje om daar lekker een balletje te trappen.” Rommens begon op jonge leeftijd bij FC Bergen, maar verhuisde na een aantal jaren naar de buren bij MOC’17. “Bij de B-junioren had ik een enorm goed seizoen als spits. Ik scoorde veel, mocht vaak meedoen met de A1 en heb zelfs mijn debuut mogen maken.” Het talent bleef niet langer onopgemerkt en al snel kwamen NAC en Willem II om de hoek kijken. “Uiteindelijk maakte ik de overstap naar NAC, waar ik een leuke en leerzame tijd heb mogen meemaken. Ik ben meer te weten gekomen hoe het voetbalwereldje in elkaar zit.”

Terugval
Het avontuur in Breda bleek helaas van korte duur. “Ik had voetballend niet genoeg laten zien en ik moest uiteindelijk op zoek naar een nieuwe club.” Rommens was continu met voetbal bezig en ambieerde ook in carrière binnen de profwereld. De aanvaller had veel contact met zaakwaarnemers, wat resulteerde in meerdere stageperiodes bij profclubs. “Het liep allemaal uit tot niets en op dat moment heb ik uiteindelijk gekozen voor mijn studie en voor een terugkeer bij de amateurs.”

Amateurvoetbal
Rommens koos vertrouwd voor zijn eigen woonplaats. “SV DOSKO volgde me op de voet en wilde me er graag bij hebben.” Goede vriend en oud-teamgenoot Jerimo van der Bempt benaderde Rommens voor een nieuwe uitdaging in België. “Na een half seizoen koos ik voor Zwaluwen Olmen, dat vond toen best een lastige keuze.” Het plezier in het voetbal bij de centrumspits, die ook op de flank uit de voeten kan, groeide weer helemaal terug. “We speelden tegen degradatie en iedere wedstrijd was enorm spannend. De zijlijn stond altijd vol met publiek en het voetbal leefde enorm binnen de dorpen.” Ondanks dat Rommens ook het net weer gemakkelijk kon vinden bij onze zuiderburen, verlangde hij terug naar het voetbal in Nederland. Ook begon de Bergenaar op dat moment aan zijn studie Sportmarketing en Management in Rotterdam, waardoor de reisafstand te groot werd. “Ik koos ervoor om over te stappen naar RBC, die me graag wilde hebben. Een ambitieuze club met enorm veel leuke mensen in en om de club heen. Voor mij was het een leuke tijd, ik miste echter het niveau.”

SV DOSKO
Rommens hervond zijn voetbalgeluk uiteindelijk helemaal binnen zijn eigen stad Bergen op Zoom. “SV DOSKO stond wederom voor de deur, waar ik tot nu toe een erg leuke tijd beleef. Ik ben enorm blij dat ik inmiddels mijn plekje hier helemaal heb gevonden.” De ambitieuze aanvaller heeft met zijn nieuwe club vele mooie doelstellingen voor ogen. “Het zou gaaf zijn om te promoveren naar de hoofdklasse en ver te kunnen komen in de beker.” Ook persoonlijk hoopt Rommens zijn steentje bij te kunnen dragen aan zijn ploeg. “Ik hoop belangrijk te zijn met veel goals en assist. Allereest wil ik zoveel mogelijk minuten maken zonder blessureleed.”

Klik hier voor meer informatie over SV Dosko
Klik hier voor meer artikelen over SV Dosko