Sinds 1 juni is Henk Hartog voorzitter van DVO’60. De clubman wil de Roosendaalse jeugdafdeling zowel in de breedte als kwalitatief laten groeien en kijkt uit naar de uitgestelde jubileumfeesten. “We moeten met de hele club onze schouders eronder zetten.”

HappyPoint_desinfectie
Het was afgelopen zomer niet bepaald het prettigste moment om als voorzitter het stokje over te nemen van Theo van der Wegen. De festiviteiten rondom het 40-jarig bestaan van DVO’60 werden uitgesteld door corona, de stekker ging uit het damesteam en het eerste elftal keek terug op een rommelig seizoen. “Toch blik ik terug op een goede start van mijn voorzitterschap”, aldus Henk Hartog. “Bij DVO’60 is het glas altijd halfvol: we zijn een gezellige familieclub en zetten met z’n allen de schouders onder nieuwe projecten, zodat de toekomst van onze vereniging er rooskleurig uitziet.”

Meer jeugdleden
DVO’60 wil en kan niet opboksen tegen grote broer RKVV Roosendaal, maar probeert natuurlijk wel zo veel mogelijk enthousiaste kinderen te enthousiasmeren voor een lidmaatschap aan hun kant van sportpark Hulsdonk. “We hebben een open dag gehouden, een voetbalschool traint hier af en toe en in de toekomst hopen we dat meer selectiespelers onze jeugdteams gaan trainen, zodat er kruisbestuivingen ontstaan tussen verschillende leeftijdsgroepen. Hierdoor stijgt het niveau van onze selectieteams, waardoor minder voetballers DVO’60 zullen inruilen voor een andere club”, aldus Hartog, die zelf nooit voetbalde voor de club uit de wijk Tolberg. Het feit dat DVO’60 een zaterdagclub is, wordt vooral door senioren als een pluspunt gezien, merkt Hartog. “We hebben maar liefst tien seniorenteams, een prachtig aantal.”

Nieuwe commissies
Ook organisatorisch timmert DVO’60 aan de weg. De club wil de vruchten plukken van gestroomlijnde commissies, die de vereniging naar een hoger plan tillen. “We willen meer tijd steken in de technische commissie, onderhoudscommissie, activiteitencommissie, sponsorcommissie en toernooicommissie”, zegt Hartog. “In deze kleine groepjes, die onder de verantwoordelijkheid van bestuursleden vallen, zitten stuk voor stuk goede vrijwilligers die het beste voor hebben met onze club. Op de achtergrond werken we hard aan nieuwe toekomstplannen.”

Jubileumfestiviteiten uitgesteld

DVO’60 richt zich echter niet alleen op de toekomst, maar staat ook stil bij het verleden van de club, die op 1 januari 1960 werd opgericht door werknemers van de PTT die op zaterdag na hun ochtenddienst een potje wilden voetballen. Het draaiboek voor 12 en 13 juni 2020 lag al klaar, het weekend waarin de club zijn 60-jarig jubileum groots wilde vieren. Corona gooide roet in het eten en dus zijn de festiviteiten verplaatst naar 18 en 19 juni 2021. “Het programma bestaat onder meer uit een tentoonstelling, een reünie, jeugdclinics, Walking Football, (zie het andere stuk op deze pagina) een bijzondere wedstrijd van DVO’60 en een feestavond”, legt Hartog uit. “Het is erg zonde dat we afgelopen zomer niet konden feestvieren, maar we kijken vol goede moed uit naar de zomer van 2021. Onze vrijwilligers hebben een fantastisch programma samengesteld.”

Klik hier voor meer informatie over DVO’60
Klik hier voor meer artikelen over DVO’60