Finn Claassens begon op 4-jarige leeftijd met voetballen bij Rood-Wit. In 2016 maakte Finn de overstap naar RBC Roosendaal. Momenteel voetbalt hij in de onder 12 van NAC Breda.

HappyPoint_desinfectie
Finn Claassens is geboren op 14 maart in 2009. “Voetballen is mijn passie maar daarnaast speel en fiets ik graag buiten”. Als Claassens thuis is, is hij vaak te vinden achter zijn PC of Playstation. Momenteel zit Claassens in groep acht van de Basisschool Heilinde in Sint Willebrord. “Volgend schooljaar ga ik naar het HAVO/VWO aan het Graaf Engelbrecht college in Breda”. Dit is een LOOT school welke topsporters helpt om studie met sport goed te combineren en heeft ook goede afspraken met NAC.

Claassens begon in 2013 met voetballen bij RKSV Rood-Wit in Sint Willebrord en was toen vier jaar oud. “In 2016 heb ik de overstap gemaakt naar de jeugdopleiding van RBC Roosendaal en heb daar in de onder 8 tot en met onder 10 in de hoofdklasse gevoetbald”. In 2018 werd Claassens gescout door NAC Breda en werd naar het doorlopen van de stagetrainingen in februari 2019 gevraagd om deel uit te maken van de onder 11. “Ik speel nu twee seizoenen bij NAC en ben door naar het volgende seizoen en zit bij de jeugdselectie van de onder 13.

“De ambitie die ik heb, is om profvoetballer te worden bij het eerste van NAC en daarna bij het Nederlands elftal. Ook wil ik graag bij Barcelona in Spanje gaan voetballen”. Het persoonlijke doel voor Claassens is om de hele jeugdopleiding van NAC te doorlopen en zich verder te ontwikkelen. “Als speler wil ik een opkomende linksback worden of controlerende middenvelder”.

Het hoogtepunt in de carrière van Claassens is dat hij werd gevraagd door NAC om na zijn stageperiode voor het onder 11 team te gaan spelen. “Verdere hoogtepunten in mijn carrière is het spelen tegen de andere betaalde voetbalclubs”. Het dieptepunt van Claassens is dat er door corona geen competitie en toernooien gespeeld kunnen worden.

Helaas speelt het team van Claassens dit seizoen geen competitie en oefenwedstrijden door het corona virus. “We trainen wel drie keer in de week en op zaterdag een onderlinge wedstrijd met NAC onder 11/13. Het is wel anders omdat er geen publiek is”. Het nieuwe seizoen begint al 28 juni voor Claassens in de onder 13. “Ik hoop dat we dan weer tegen andere clubs mogen voetballen en dat er ook weer publiek mag komen kijken.

Klik hier voor meer artikelen over NAC Breda.
Meer weten over NAC Breda? Klik hier.