NSV Nispen bewijst dat je ook als bescheiden club behoorlijk kunt groeien. De vereniging uit de gelijknamige plaats telt dik 130 jeugdleden en ook voetballiefhebbers uit Roosendaal én het Belgische Essen vinden de weg naar sportpark De Wallen.


HappyPoint_desinfectie
Op zaterdagochtenden wandelt Erwin van Boekel (34) vaak breed lachend over het complex van NSV Nispen. “Dan zie ik hoe er op meerdere velden heerlijk gevoetbald wordt door de jeugd. Iedereen heeft plezier en ik denk dan: daar doe je het als vrijwilliger allemaal voor”, aldus de jeugdcoördinator van de Nispense Sport Vereniging. “Ons complex ligt er door een recente verbouwing van de kantine en kleedkamers schitterend bij, we hebben gouden vrijwilligers en de betrokkenheid van dorpsbewoners bij NSV is groot. Ik ben erg trots op onze mooie club.”

Mooie statistieken
NSV telt twaalf jeugdteams, waarvan twee meidenelftallen. Dat zijn mooie statistieken voor een dorp met ongeveer 1700 inwoners en daarnaast heeft de vereniging zeven seniorenelftallen. “We hebben in de jongenstak alleen helaas geen JO19, maar dat is geen ramp”, zegt Van Boekel. “De stap vanuit de JO17 naar de senioren is nog steeds behoorlijk, maar niet té groot. We zien dat jongens die worden doorgeschoven erg snel dingen oppikken, de overgang is leerzaam. Sommige jeugdspelers vallen ook wel eens in als seniorenteams mannen tekortkomen en dat gaat prima.”

Nieuwe jeugdleden
Van Boekel bemoeit zich als jeugdcoördinator al twee seizoenen met de indeling van de teams, vergadert met alle trainers en contacteert nieuwe jeugdleden bij NSV. Dat zijn er behoorlijk veel. “Uiteraard komen de meeste nieuwelingen uit Nispen, maar ook Roosendalers én mensen uit het Belgische Essen vinden de weg naar onze club. Ik maak kennis met ze en kijk bij welk team ze mee kunnen trainen.” Ondanks de coronamaatregelen kon NSV hun jeugdleden afgelopen zomer meer bieden dan alleen voetbal. “Tussen de twee coronagolven door hebben we ons jeugdkamp gehouden en dat was fantastisch. De kinderen genoten enorm van alle activiteiten.”

NSV 4
Van Boekel verhuisde in 2014 voor de liefde naar Nispen. Na zijn aanmelding bij NSV integreerde hij razendsnel in het dorp. Hij ging in het vierde voetballen en speelt nog altijd elke zondagmorgen als laatste man trouw zijn potjes in dat vriendenteam. Bovendien voetballen zijn beide kinderen ook bij NSV. Dochter Tess speelt in de JO8 en zoon Finn zit in de JO11. Van Boekel combineert zijn functie als jeugdcoördinator met zijn rol als trainer/coach van de JO8. “Ik vind het een erg leuke taak, want binnen een mum van tijd leerde ik alle leiders, kinderen en ouders kennen die hier wekelijks rondlopen.”

De coördinator is tevreden over de jeugdafdeling van NSV, die groeit en bloeit. “Het niveauverschil binnen sommige teams is vanwege het gebrek aan keuzes soms groot, maar over het algemeen zijn de elftallen in balans.” Van Boekel heeft voor de toekomst één duidelijke wens: hij wil alle (nieuwe) coaches van NSV een cursus aanbieden. “Niet iedere trainer heeft een voetbalachtergrond, dus dat is een mooi streven.”

Klik hier voor meer informatie over NSV Nispen
Klik hier voor meer artikelen over NSV Nispen