DINTELOORD  – Hij voetbalt inmiddels al bijna vijfentwintig jaar, maar wat er deze twee seizoenen tot op heden is gebeurd, dat voelt voor Davy van Merriënboer (29) anders. “Het is voetballen op een manier zoals dat helemaal niet hoort te zijn.”

HappyPoint_desinfectie
“Een stilgelegde competitie en abrupt niks meer doen. Niet trainen, trainen op anderhalve meter, omkleden in kleine groepen, geen bespreking met het hele team, geen wedstrijden mogen spelen, wel partijtjes op de training, duels aangaan, wel weer oefenpotjes ballen, bekerwedstrijden spelen, beginnen aan een nieuwe voorbereiding van een seizoen, eindelijk weer competitiewedstrijden spelen, wedstrijden zonder publiek, kantines weer dicht…. En dan, ineens weer klaar voorlopig. Ik voetbal al bijna vijfentwintig jaar, maar dit zijn we met z’n allen niet gewend. Een bijzondere periode, niet leuk en zo hoort het ook niet te zijn. Het is een teamsport en je speelt ook voor het publiek. Maar die elementen zijn nu toch allemaal anders. Bovendien ligt het nu weer stil en is het afwachten wanneer we de competitie kunnen voortzetten en op welke manier”, zegt Van Merriënboer, die met Prinsenland uitkomt in de 3e Klasse B van het zaterdagvoetbal.

De aanvaller kwam in het verleden onder meer uit voor De Schutters, v.v. Gastel, Dinteloord, BSC en v.v. Kruisland. Inmiddels is hij bezig aan zijn derde seizoen bij Prinsenland. In zijn eerste jaar streed hij met Prinsenland lang mee voor het kampioenschap, maar zag dat verdwijnen toen een slechte serie wedstrijden hen op een onoverbrugbare achterstand zette. “We hadden een periode maar de nacompetitie was niet aan ons besteed. En vorig jaar was het allemaal veel te wisselvallig, waarbij moet gezegd dat we toen bij lange na niet zo’n sterke groep hadden als die er nu staat. Ik denk dat we dankzij de technische mensen binnen de club in het tussenseizoen heel goede zaken hebben gedaan. Er zijn sterke jongens vanuit de jeugd doorgekomen én enkele goede spelers van buitenaf gehaald. Daarmee moeten we absoluut meedoen voor de prijzen dit seizoen. Bovenin meedraaien en een periode pakken, dat is het doel. En ik denk ook dat dat realistisch is.”

Met slechts twee gespeelde competitieduels staat Prinsenland vooralsnog in de middenmoot van een sterk vertekende ranglijst. Een situatie die bij Van Merriënboer de nodige vraagtekens oproept van ‘hoe nu verder’? “Zeker weten, want wij moeten sowieso al twee extra duels inhalen. Daarnaast wordt het steeds lastiger naarmate de competitie stilligt om hem helemaal uit te spelen. Dus er zijn een hoop onduidelijkheden. Al is het allerbelangrijkste natuurlijk dat het virus wordt bestreden. Belangrijker dan het spelen van voetbalwedstrijden. Maar het spelletje is gewoon zo verdomde leuk! We hebben een leuke spelersgroep en na de trainingen en wedstrijden heerste er in de kantine altijd volop gezelligheid. Dat zijn de dingen die ik enorm mis. We trainen wel in kleine groepjes, maar iedereen komt in sportkleding naar de club en gaat na afloop weer naar huis. Het is allemaal afstandelijker en het echte teamgevoel is op die manier een stukje weg.”

Al enige tijd heeft Van Merriënboer overigens last van knieproblemen, die hem vorig seizoen ook al parten speelden. Dankzij enkele injecties was de pijn nu weg en was hij aardig fit. “Die injecties hebben wel effect, want ik heb dit seizoen drie van de zes goals gemaakt en het voelde wel goed aan. Al blijft het natuurlijk opletten, want er is ook de nodige kraakbeenschade. Voorlopig kan ik een beetje herstellen en hoop ik nog de nodige jaren te kunnen spelen. Want ik ga door totdat ik niet meer kan. Maar dan zullen we eerst weer moeten beginnen natuurlijk om te kunnen zien hoe het gaat. En dat beginnen, dat kan me niet snel genoeg zijn.”

Klik hier voor meer informatie over Prinsenland
Klik hier voor meer artikelen over Prinsenland