David Nièpce is begonnen met voetballen toen hij zes jaar was. Hij is begonnen bij NVS als speler maar is op latere leeftijd onder de lat komen te staan. Daarnaast heeft hij ook nog een korte periode als eerste keeper mogen uitkomen voor Lepelstraatse Boys. We praten met hem over zijn dagelijkse leven, hoogte- en dieptepunten, hoe hij optimaal presteert en de toekomst.

HappyPoint_desinfectieNièpce is 26 jaar oud en woonachtig in Nieuw Vossemeer. “In het dagelijks leven werk ik als adviseur bij een detachering- en werving en selectiebureau gespecialiseerd in de techniek. Ik heb een eigen huisje en een lieve vriendin Romy.” We vragen hem wat hij naast het voetballen als hobby’s heeft. “Ik probeer minimaal een keer per week naast de normale veldtrainingen te fitnessen om ook wat extra’s te doen. Ook tennis ik graag en speel soms padel.  Met mijn vriendin vind ik het erg leuk om verschillende steden, natuurlocaties, musea, pretparken en dierentuinen te bezoeken.”

David vertelt ons over zijn hoogte- en dieptepunten binnen het voetballen. “Het mooiste moment is zonder twijfel de promotie naar de tweede klasse met Tholense Boys. We wonnen toen in de finale van Wieldrecht na penalty’s. Met 1000 supporters langs de lijn, de winst en de verdiende promotie met het team was dat een onvergetelijke ervaring. De degradatie in het seizoen na de promotie was helaas een mindere ervaring. Dat was een heel teleurstellend seizoen waarin ik slecht speelde en we de promotie van het jaar daarvoor waar we zo hard voor gewerkt hadden, geen passend vervolg konden geven.”

“Als 26-jarige keeper ben je in veel gevallen nog lang niet klaar en valt er nog veel te leren,” volgens David. “Ik wil mezelf graag verder ontwikkelen tot een complete keeper die nog jaren mee kan in een eerste elftal. Daarnaast wil ik graag op termijn mijn ervaringen delen met de jongere generatie. Ik heb me voor volgend seizoen ook ingeschreven voor de opleiding Keeperscoach C om uiteindelijk gediplomeerd keeperstrainer te worden.”

Om optimaal te kunnen presteren voor de wedstrijd luistert de keeper graag muziek en leest hij zich zoveel mogelijk in over de tegenstander. “Dit zodat ik een beetje in kan schatten wat ik kan verwachten van de tegenstander. Dit gaat niet per sé super ver maar alle informatie is meegenomen. Ten slotte ga ik meestal iets eerder het veld op dan de anderen voor de warming up, voor een wedstrijd wil ik graag zo snel mogelijk het veld op om dat gevoel te krijgen en jezelf op te laden.” Wat voetbal voor hem zo belangrijk maakt is niet te beschrijven vertelt hij. “Voetbal is zo lang ik me kan heugen hetgeen waar ik me het liefste mee bezig houd buiten familie, vrienden en mijn vriendin natuurlijk. Ik ben er dagelijks mee bezig en volg alles.”

Het liefst begint de keeper zo snel mogelijk weer aan een nieuw seizoen “Na twee gekke seizoenen met veel te weinig voetbal, hoop ik vooral dat we zo snel mogelijk weer opnieuw kunnen beginnen met fanatiek trainen en wedstrijden spelen. Het competitieve aspect, het voetballen voor supporters en de nabesprekingen/feestjes in de kantine heb ik enorm gemist.”

Voor meer informatie over Tholense Boys klik hier.
Voor meer artikelen over Tholense Boys klik hier.