Dagmar-in-gesprek-met

Dagmar Boogerd (23) van V.V. Zwaluwe is geboren en getogen in Lage Zwaluwe. Ze voetbalt al haar hele leven bij V.V. Zwaluwe. Dagmar was tien jaar toen ze begon met voetballen. Afgelopen jaar heeft ze haar Master Arbeids- en Organisatiepsychologie aan de Erasmus Universiteit afgerond.

Dagmar kwam terecht in de E3 meiden toen ze begon met voetballen. “Per week moesten er twee meiden meedoen met de E2 waarin verder alleen jongens speelde. Toen ik in de C’tjes terecht kwam zat ik weer in een meiden team. In de tussentijd zat ik in gemengde teams met jongens. Eenmaal in de A tot aan nu zijn het weer volledige meiden teams waarin ik heb gespeeld.”. Op dit moment is ze actief voor V.V. Zwaluwe VR1 in de vierde klasse zaterdag. Ze speelt op het middenveld, het liefst met de punt naar voren.

“Mooi om te zien dat er steeds meer jongere meiden aansluiten. Dit zorgt er bij mij ook voor dat ik steeds besef dat ik hard moet werken voor m’n plekje”. De sfeer in het team is heel goed. Op een zaterdag blijven er vaak een hoop meiden gezellig hangen in de kantine. De meiden trainen altijd samen met het eerste en tweede. “Hierdoor hou je een echt team gevoel met z’n allen. We helpen elkaar natuurlijk met bijvoorbeeld blessures, dan is het toch fijn als je met iedereen een beetje een band hebt.”.

Drie á vier jaar geleden had V.V. Zwaluwe te weinig spelers voor twee teams, maar te veel voor één team. “Met het hele team zijn we toen opzoek gegaan naar meiden die bij ons wilde voetballen. Uiteindelijk hebben we genoeg meiden verzameld om een tweede team op te kunnen stellen. Er zaten zelfs meiden bij die nooit eerder hadden gevoetbald. Toch zijn we dat seizoen met beide teams kampioen geworden in de vijfde klasse. Dit was iets heel moois om mee te maken, een echte teamprestatie!”.

Over het grote succes van het Nederlandse vrouwenvoetbal zegt Dagmar het volgende. “Ik vind het super mooi om te zien dat het vrouwenvoetbal zo’n opmars maakt. Toen ik als kleine meid begon met voetballen wist ik amper af van het bestaan van een Nederlands vrouwenelftal. Jonge meiden die nu beginnen met voetballen hebben idolen en willen net zo goed worden als bijvoorbeeld Lieke Martens, dit vind ik leuk om te zien.”.

Zelf zet Dagmar zich graag in voor de club. “Iedereen doet wel wat leuks voor de club. Zo organiseren we feesten en staan we zo nu en dan achter de bar. Zelf zit ik ook nog in de Jeugdcommissie van de club. Ondanks ik twee keer in de week train, zaterdags een wedstrijd speel en in Amsterdam werk probeer ik wel mijn steentje bij te dragen”.

Dagmar vindt voetballen nog steeds geweldig en is er zeker nog niet klaar mee. “Zolang het lichaam goed blijft meewerken en ik negentig minuten kan volmaken, denk ik zeker nog niet aan stoppen. Ik ben er zeker nog niet op uitgekeken!”

Voor meer informatie over V.V. Zwaluwe klik hier.

Lees hier een ander artikel over V.V Zwaluwe.