SINT PHILIPSLAND  – Als er één ploeg is die slecht aan het nieuwe seizoen begon, dan was het wel NOAD’67. De zaterdagderdeklasser verloor al haar gespeelde duels, maakt slechts één goal en incasseerde er maar liefst twintig. “Dat zijn niet echt positief klinkende cijfers wat dat betreft..”

HappyPoint_desinfectie
Linksback Carlo de Kok zegt het met het nodige cynisme, want ook hij had zelf de start van zijn ploeg heel anders voorgesteld. Al zijn er wel duidelijke oorzaken aan te wijzen als het gaat om de vier dikke nederlagen. “We hebben een aantal spelers die vertrokken zijn na vorig seizoen, verder vooral heel erg veel jonge jongens in de groep én we hadden te kampen met de nodige blessures. Zelf had ik ook last van een knieblessure overigens. Of die blessures al dan niet het gevolg zijn van de voetballoze periode ervoor, dat zullen we nooit exact weten. Feit is wel, dat we verre van soepeltjes uit de voorbereiding zijn gekomen. We deden daar in wedstrijden soms best aardig mee, kregen ook de nodige kansen maar we maakten ze niet af. En dan is het vaak een ongeschreven wet dat zoiets meestal wordt afgestraft. En dat gebeurde dan ook.”

De Kok is binnen NOAD’67 inmiddels al enkele seizoenen basisspeler en speelt er al zijn gehele voetballeventje. “Ik ben ooit begonnen bij de smurfen toen ik een jaar of vijf was. En heb er altijd gevoetbald, op een jaartje na toen ik voor mijn studie in het buitenland verbleef. Op mijn vijftiende trainde ik als jeugdspeler al mee met de selectie en viel ik regelmatig in. Op mijn zestiende maakte ik mijn debuut in de basis en sindsdien zit ik er vast bij. Alleen tijdens mijn stages in Spanje en Duitsland heb ik een jaar niet gevoetbald”, aldus De Kok, die begin dit jaar zijn opleiding International Business & Languages afrondde.

Momenteel is hij werkzaam bij een pluimveebedrijf en volop aan het solliciteren naar een baan in zijn studierichting. “In Nederland ergens of in het buitenland mag ook, al is dat gezien de huidige situatie in de wereld wel erg lastig. Tot die tijd blijf ik lekker hier werken en wonen. Ik hoop ook dat we het seizoen straks weer verder kunnen afmaken. Want we willen natuurlijk als team wel heel erg graag van die hatelijke nul af.”

Met de beschikbare mensen wordt er bij de derdeklasser volgens de richtlijnen wel doorgetraind, want men wil toch proberen om in conditie te blijven en eventuele blessures tegen te gaan in de toekomst als het spel weer wordt hervat. “Altijd als ik kan dan ben ik er, want ik merk wel snel dat mijn conditie achteruit gaat als ik niets doe. Dus voor mij is het belangrijk en je houdt bovendien toch ook voeling met je teamgenoten, al merk je dat de groepsdynamiek volledig anders is nu. Daarnaast probeer ik door de lopen en te fietsen ook voor mezelf daarnaast nog bezig te zijn.”

Daarbij hoopt de verdediger wel, dat als de competitie wordt hervat er ook weer publiek langs de lijn mag staan. “Zeker in de thuiswedstrijden merk je dat sfeer rondom een veld toch ook allesbepalend is. Wij hebben trouw en fanatiek publiek en zeker in derby’s merk je dat het dan enorm leeft. Als zo’n element wegvalt, dan valt er ook een stuk sfeer weg en dat kan je soms net over een dood punt heen helpen. En die energie die mis je dan wel ja.”

Voorlopig zal de ranglijst echter onveranderd blijven en vindt De Kok tot zijn spijt zijn ploeg puntloos terug op de laatste stek in de 3e Klasse B. “Dat is zonde, maar ja om van die hatelijke nul af te kunnen komen zullen we eerst weer moeten beginnen.. Tot die tijd moeten we blijven doorgaan binnen de grenzen van het mogelijke, zodat we er staan op het moment dat het moet.”

Foto: Iman Fase

Klik hier voor meer informatie over NOAD’67
Klik hier voor meer artikelen over NOAD’67