Bram Lips is op 7-jarige leeftijd begonnen met voetballen bij de dorpsclub SV Sprundel. Lips heeft alle jeugdelftallen doorlopen en voetbalt momenteel in de A1.

HappyPoint_desinfectie
Bram Lips is 18 jaar en is woonachting in Sprundel. “Ik heb vorig jaar HAVO afgerond aan de KSE in Etten-Leur. Momenteel studeer ik Built Environment aan de Associate Degree Academie in Roosendaal”. Tijdens het voetballen kan de aanvaller even alles loslaten. “Ik word er vrolijk van en heb er super veel plezier in”.  Lips vindt wintersport ook altijd erg leuk om te doen.

“Toen ik zes jaar oud was, was ik klaar met zwemles en wilde ik een nieuwe hobby zoeken. Ik wilde kiezen tussen scouting en voetbal en toen ik mijn eerste training meedeed in de F3 sloeg de vonk over en wist ik het zeker”. Lips is dus op zijn zevende begonnen met voetballen in de F1. Na de F-categorie heeft Lips de E, D, C en B categorieën doorlopen en voetbalt momenteel in de A1. Bram Lips is vanaf jonge leeftijd al groot fan van Lionel Messi. “Ik ben zelf ook een vleugelaanvaller en kijk altijd naar zijn acties en manier van spelen. Zijn dribbelwerk, spelinzicht en zijn afmaken zijn van wereldniveau.

Het hoogtepunt in Lips zijn carrière was in de C1. “Ik heb in twee halve seizoenen in totaal 30 doelpunten gemaakt en zijn we in de eerste seizoenshelft kampioen geworden met het elftal”. De dieptepunten in de aanvaller zijn loopbaan zijn de verschillende langdurige blessures. Lips heeft bijvoorbeeld neusoperatie gehad, een gebroken pink en een langdurige hamstringblessure.

Huidig voetbalseizoen is een apart seizoen geworden door corona volgens Lips. “Het werd ons eerste jaar in de hoofdklasse maar na twee wedstrijden werd het seizoen stilgelegd”. De A1 startte goed want, ze stonden op de 5e plaats. Volgend seizoen hoopt Lips veel minuten te mogen maken. “Ik heb echt heel veel zin om weer competitieve wedstrijden te gaan spelen en veel te scoren”.

Klik hier voor meer artikelen over SV Sprundel.
Meer weten over SV Sprundel? Klik hier.