HUIJBERGEN – Hij was na drie seizoenen NSV toe aan een nieuwe uitdaging. En die vond Andy Wierikx als hoofdtrainer bij v.v. Vivoo, dat eveneens uitkomt in de vierde klasse zondag. “De ambitie om een tweede- of derdeklasser heb ik niet langer, maar hier kan ik prima werken en bezig zijn met het leukste spelletje dat er bestaat.”

HappyPoint_desinfectie
Maar dat ‘leukste spelletje’ kwam na zes competitiewedstrijden voor de Roosendaalse trainer/coach voorlopig even ten einde. “En dat is best zuur. Net nu iedereen een beetje aan elkaar begon te wennen, is het weer even noodgedwongen klaar. Maar de gezondheid gaat natuurlijk altijd boven alles. Want het is wel iets heel serieus waar we me te maken hebben met z’n allen als het gaat om dat virus. Hier op de club hebben we er overigens wel alles aan gedaan om het voor iedereen zo veilig mogelijk te maken, totdat men vanuit de overheid besloot het amateurvoetbal stil te leggen.”

Bij NSV Nispen vertrok hij na drie seizoenen, al heeft hij tot zijn spijt niet op een normale manier afscheid kunnen nemen, omdat in maart tijdens de eerste coronagolf, abrupt de competitie beëindigd werd. “Toen was het ook onbekend hoe het allemaal ging eindigen en nu is het opnieuw opgelaaid. Jammer wel, want we zaten toch in een bepaalde flow. Alleen verloren we de eerste wedstrijd van Grenswachters en de laatste van Wernhout. Daartussen waren we ongeslagen. Dus is het jammer dat we nu weer stilliggen helaas.”

Als Wierikx naar zijn ploeg kijkt, dan is hij best te spreken over de selectie, ondanks dat er enkele jongens zijn gestopt en ook aanvoerder Ronny Bolders zwaar geblesseerd is. “Ronny heb ik er nu bij als assistent en dat is echt een trainer in de dop. Hij heeft een goede kijk op voetbal en brengt leuke invalshoeken mee. Hij kent bovendien de groep en de club van A tot Z en dat is voor mij enorm prettig natuurlijk. Samen zorgen we ervoor dat de groep optimaal is voorbereid en kunnen we de boel op training mooi verdelen. Liever heb ik hem erbij als speler uiteraard, maar op deze manier heeft hij toch een heel voorname rol.”

Vorig seizoen eindigde Vivoo als twaalfde, maar volgde geen nacompetitie of degradatie. Daarvoor komt de club ook dit seizoen weer uit in de vierde klasse. En de Roosendaler, die als trainer onder andere ook werkte bij Kruisland, Schijf, Alliance, ODIO en NSV, hoopt dat dat ook na het huidige seizoen zo blijft. “In het verleden speelden ze hier vooral in vijfde klasse en af en toe eens in vierde klasse. Nu we daar opnieuw actief zijn, willen we dat ook blijven. Door een realistische speelwijze is het zaak om de punten te pakken en ervoor te zorgen dat we overleven. Want vierdeklasser blijven is we het absolute hoofddoel.”

En dat probeert de trainer niet op een ‘commando-manier’ voor elkaar te krijgen, maar op een menselijke wijze. “Door de spelers ervan te doordringen, dat ze zichzelf soms onderschatten. Ze mogen soms wat meer fanatisme tonen en felheid. Want die ingrediënten zijn in deze klasse belangrijk om sommige wedstrijden over de streep te trekken.”

Wanneer er opnieuw wedstrijden gespeeld gaan worden, dat is nog voor iedereen ongewis. En bij Vivoo wordt er momenteel ook niet getraind door de senioren. “Wij doen nu niets, dus is het aan de spelers zelf om fit te blijven. Vanuit de club hebben ze besloten om de club ‘op slot’ te doen om elk risico te vermijden. Op die manier zijn de weken en weekenden toch even ‘anders’ dan we gewend zijn, al heeft iedereen die deze mooi sport zo liefheeft daar nu mee te maken.”

Klik hier voor meer informatie over Vivoo
Klik hier voor meer artikelen over Vivoo