De vrouwen van DSE draaien knap mee in de middenmoot van de Zondag Hoofdklasse B. Het Etten-Leurse sprookje lijkt maar geen einde te kennen, want na de degradatie van een jaar eerder knokten de dames zich vorig seizoen direct weer terug naar de hoofdklasse.

Een te krappe selectie zorgde voor een lastig seizoen 2016-2017 op het sportpark De Hoge Neerstraat in Etten-Leur, met uiteindelijk een teleurstellende degradatie als resultaat. De vrouwen van DSE lieten de hoofden echter niet hangen en knokten zich een jaar later terug. “We hebben nu een iets bredere selectie, konden in het jaar van de degradatie de blessures niet opvangen. Daarnaast hebben we in dat seizoen enorm veel pech gehad”, zo legt aanvoerster Fleur van Schaik uit. De doelstelling was ook om direct terug te promoveren. “Maar je moet het wel ‘even’ waarmaken. Het is fantastisch dat we die belofte hebben ingelost.” Van Schaik merkte een zekere onverzettelijkheid in haar team, vorig seizoen. “We zijn alle wedstrijden blijven strijden, desnoods tot de 95ste minuut. We hebben niet altijd het mooiste voetbal gespeeld, maar stonden er iedere week weer als team.”

Met de promotie als bekroning. Nu is het doel lijfsbehoud. “We hebben er wat speelsters bij gekregen, waardoor we blessures beter op kunnen vangen. Het kwartje kan beide kanten op vallen, het staat enorm dichtbij elkaar. Maar ik heb heel veel vertrouwen in onze ploeg.”

De dames van DSE begonnen ooit als vriendinnenteam, maar behoren nu met Bavel tot de hoogst spelende elftallen van West-Brabant. “Je komt steeds op een hoger niveau terecht en dat trekt dan weer speelsters uit de regio aan, ook van buiten Etten-Leur.” De prestaties zijn knap, zeker gezien het gegeven dat het tweede team een stuk lager speelt. “Onze concurrenten kunnen allemaal terugvallen op een tweede, dat is bij ons niet zo. Dat maakt die clubs ook aantrekkelijker voor speelsters van buitenaf, hier moeten ze gelijk een stuk lager gaan spelen als ze buiten het eerste vallen.”

Toch verwacht Van Schaik dat DSE dit hoge niveau nog wel een tijd vast kan houden. “Er zit nog genoeg rek in de ploeg.”