west-brabant-thom-van-dongen-rkvv-grenswachters

PUTTE – Handhaving. Het is het woord dat bovenaan staat bij vierdeklasser RKVV Grenswachters uit Putte. Wegblijven uit de gevarenzone is volgens linksback Thom van Dongen is vooralsnog het enige wat telt.

“We zijn vorig seizoen op één doelpunt na niet gedegradeerd. Dat willen we nu koste wat het kost zien te voorkomen en daar doen we alles aan. Zo ver mogelijk van de gevaarlijke plekken weg zien te blijven is wat we ons als selectie ten doel hebben gesteld. Al denk ik wel, dat we gezien onze selectie toch wel wat meer moeten kunnen bereiken uiteindelijk.”

Van Dongen is tweeëntwintig en is al sinds zijn zevende bij de club uit de grensplaats actief. Via de eigen jeugd kwam de student aan de Universiteit van Tilburg, waar hij een pre-master strategic management volgt, terecht als linksachter in de Grenswachters-defensie. Daar beleefde hij vorig jaar een sportief rampjaar, met bijna een degradatie tot gevolg. “Vorig jaar was een seizoen om snel te vergeten. Naast dat de wil om te winnen ontbrak en ons spel slecht was, hadden we naar mijn mening ook gewoon veel pech. Meerdere tegenstanders hebben ons verteld, dat ze er niets van snapten dat wij zo laag stonden. Omdat we voetballend vaak aardig meededen maar uiteindelijk niet de punten pakten.”

Dit seizoen gaat het wat dat betreft met RKVV Grenswachters sportief gezien een heel stuk beter, als heeft de ploeg volgens Van Dongen ook nu weer onnodige punten laten liggen onderweg. “We hebben een nieuwe trainer, die als persoon ook goed bij ons team past. De tactiek is ten opzichte van voorgaande jaren niet heel verschillend, ook zijn er op het gebied spelersmateriaal geen gekke dingen gebeurd. Wanneer er vertrouwen heerst en de wil er om te winnen is, dan maken wij het elke ploeg lastig. Dat is denk ik het belangrijkste verschil ten opzichte van vorig jaar. Toch denk ik dat we ons meer hadden kunnen belonen tegen ploegen in de bovenste regionen. De wedstrijden tegen Meto, Odio en BSC had meer ingezeten. Je voetbalt lekker mee maar loopt uiteindelijk toch tegen onnodige goals en gemiste kansen aan. Wanneer we dat aspect na de winter kunnen omdraaien, dan kunnen we tegen elke ploeg in onze klasse punten pakken. ”

Het eerste doel is en blijft vooralsnog uit de degradatiezone blijven. Het scenario van vorig seizoen wil Van Dongen absoluut niet nog eens meemaken. “Op een doelpunt na niet degraderen, dan kruip je echt door het oog van de naald. We zijn op de goede weg in elk geval, daar heb ik in elk geval alle vertrouwen in”

Wil je meer informatie over de club RKVV Grenswachters? Klik hier.
Lees hier de krant van Bergen op Zoom.