Ger Deleij is sinds begin dit jaar voorzitter van RBC. Hij heeft geen jarenlang verleden bij de Roosendaalse voetbalvereniging, maar inmiddels naar eigen zeggen wel een hart voor de club.

Pakweg vier seizoenen geleden kwam Ger Deleij bij RBC binnen. Jongste zoon Jaden keepte de jaren daarvoor bij Halsteren, maar was op zoek naar een hoger niveau qua jeugdopleiding. Die vonden vader en zoon bij RBC. “Ik had al gehoord van het niveau hier en we zijn naar een selectietraining gegaan. Jaden mocht in de JO11-1 beginnen en vond de uitstraling en professionaliteit van de club heel mooi.” Inmiddels keept ook zijn oudste zoon Matthias bij RBC in het eerste elftal.

DenkTank
Deleij meldde zich direct aan voor de ouderraad, van waaruit hij mee kon praten over het wel en wee binnen de club. “Een jaar later heb ik met een aantal mensen de DenkTank opgericht. Een formele tak binnen de club, die het bestuur op allerlei gebieden adviseert. Wij zijn bijvoorbeeld op zoek gegaan naar een stevige financiële basis voor de club, door met potentiële investeerders in gesprek te gaan. Ook hebben we het bestuur geadviseerd over het nog efficiënter inrichten van de voetbalacademie.”

Deleij kreeg een steeds liefdevoller gevoel bij RBC, waar zijn jongste zoon Jaden momenteel in de JO15-1 keept. “Het is een mooie club, met een fantastische voetbalacademie waar jonge mensen met veel potentie worden opgeleid tot goede voetballers. En dat met plezier.” Toen het bestuurlijk niet zo goed ging met RBC, twijfelde hij dan ook niet. “Er waren nog maar twee bestuursleden over. Het is in de afgelopen jaren ook mijn RBC geworden en ik wilde de verantwoordelijkheid van het voorzitterschap wel op me nemen. Het steunt mij enorm dat ik door een grote meerderheid van de leden ben verkozen.”

Toekomst RBC
Zijn belangrijkste doel? “De naam ‘RBC’ voort laten leven en de club een gezonde toekomst bieden. We zijn met elkaar trots op RBC en dat willen we ook zeker blijven uitstralen. Ik denk dat ik van toegevoegde waarde kan zijn in dat proces.” Prioriteit is momenteel het voortbestaan van de club. Over een samenwerking met Halsteren wordt intensief gesproken, in april volgt daarover meer. “Wat heel belangrijk is: de leden beslissen uiteindelijke welke kant we opgaan. Wij bereiden de keuzemogelijkheden voor. Een groep betrokken leden onderzoekt momenteel of er een plan B te bedenken is.”

Hij sluit af met een mooie uitspraak. “Onze mensen hebben keihard gewerkt om RBC een toekomst te geven. RBC verdient het om die toekomst te krijgen!”

Meer informatie over RBC? Klik hier.
Klik hier voor de volledige krant van Roosendaal.