west-brabant-fc-right-oh-oosterhout

Na een glorieus kampioensjaar is Right-Oh 3 ook dit seizoen volop in de race voor de titel. Het vriendenteam traint doordeweeks niet, maar bulkt van de voormalig selectiespelers die op zondag fraai positiespel op de mat leggen. De mannen van leider Adriaan Ermens zijn gefocust op scoren, want elke treffer levert het elftal een leuke bonus op.

Adriaan Ermens is bezig aan zijn tweede seizoen als leider van FC Right-Oh 3 en die rol bevalt de vrijwilliger meer dan uitstekend. Vorig jaar werd het elftal direct kampioen en de titel werd gevierd met een rondrit door Geertruidenberg in een partybus, inclusief een bordesscène bij een sponsor. “Stuk voor stuk zijn mijn spelers geweldige gasten. Bovendien bestaat ons elftal uit veel voormalige selectiespelers, dus met het voetballend vermogen zit het wel goed. Een gebrek aan trainingsritme compenseren we met een flinke dosis ervaring, hierdoor winnen we veel duels”, zegt Ermens. “Ook dit seizoen doen we volop mee voor het kampioenschap, dus uiteraard ben ik een tevreden leider.”

GEEN TRAINER
Ermens gebruikt bewust het woord ‘leider’. Een echte voetbaltrainer wil hij zichzelf namelijk niet noemen. “Daarvoor heb ik te weinig verstand van het spelletje. Mijn jongens voetballen al twintig jaar, terwijl ik er na één seizoen al helemaal klaar mee was”, zegt hij grinnikend. “Ik hoef bijvoorbeeld mijn rechtsbuiten echt niet uit te leggen hoe hij een mannetje moet passeren, de jongens weten hoe het spelletje werkt. Maar ik zorg er wel voor dat iedereen gemotiveerd aan de aftrap start en dat de organisatie rondom het elftal klopt. Toen ik startte als leider, heb ik er met sponsoren voor gezorgd dat het elftal in het nieuw werd gestoken. En ik ben er scherp op dat iedereen respect toont voor elkaar en voor de tegenstanders en scheidsrechters. Dat gaat allemaal erg goed. Ik vind het ook niet erg als mijn spelers op zaterdagnacht bier drinken, als ze er op zondagochtend maar voor gaan met z’n allen.”

VRIENDEN VAN 3
Bovendien heeft Ermens ervoor gezorgd dat zijn mannen ook bij een 3-0 voorsprong gefocust blijven op scoren. Ongeveer veertig sponsoren hebben zich aangesloten bij het clubje ‘Vrienden van 3’. Elke sponsor doneert voor iedere gemaakte treffer één euro. Een aantal donateurs staat bovendien op zondagochtend als supporters langs de lijn om het derde aan te moedigen. Aan het elftal de taak om voldoende geld bij elkaar te scoren voor een gezellig teamuitje na het seizoen, maar de centen worden niet alleen maar besteed aan bier. “We hebben vorig seizoen het jeugdkamp van Right-Oh gesponsord en het lijkt ons ook goed om andere maatschappelijke organisaties binnen de gemeente te steunen”, zegt Ermens. “De jongens zijn extra gemotiveerd om te scoren, dat merk je in het veld.”

FC Right-Oh 3 is dit seizoen ingedeeld in een sterke competitie en behoort tot de titelkandidaten. “Het wordt moeilijker om kampioen te worden. Maar als we het wederom flikken, bouwen we een nog groter feest dan vorig jaar.”

Meer informatie over FC Right-OH? Klik hier.
Klik hier voor de hele krant van Oosterhout.