Voetbalvereniging Rijsbergen verbaast vriend en vijand in het eerste seizoen na de promotie naar de derde klasse. Waar andere promovendi knokken tegen degradatie, vindt VVR zich terug in de middenmoot. Ook de teruggekeerde Imre Timmerman is positief verrast.

Dat VVR klaar was voor promotie, bleek de afgelopen jaren al wel: de ploeg speelde in zes seizoenen tijd vijf keer in de nacompetitie. Vijf keer bleek scheepsrecht in Rijsbergen: vorig seizoen promoveerden de blauw-witten dan eindelijk naar de derde klasse. Na een sterke eerste seizoenshelft, vond VVR zich terug in het linkerrijtje. Waar andere promovendi als Schijf en SAB van begin af aan knokten tegen degradatie, stond VVR in een linkerrijtje met grote clubs als RBC, RKVV Roosendaal en HVV’24. Imre Timmerman, de 26-jarige centrale verdediger van VVR, is ook wel een beetje verrast. “Ik had niet verwacht dat het zó goed zou gaan, maar wist wel dat wij als collectief iedereen kunnen verslaan. Als wij echt als team spelen, heeft iedere tegenstander het lastig tegen ons. Daarnaast hebben we enkele spelers met specifieke kwaliteiten die een wedstrijd kunnen beslissen.”

Hij keerde zelf afgelopen seizoen terug in Rijsbergen, na één seizoen afwezigheid. Timmerman was toe aan een andere omgeving en verkaste naar de zaterdagtak van Unitas’30, de club waar hij opgroeide. “Daar kon ik één keer per week gaan trainen en zo hield ik ook nog wat tijd over voor andere hobby’s, maar uiteindelijk bleek ik toch nog te fanatiek.” En daarom keerde hij na één jaar alweer terug. “Er is eigenlijk weinig veranderd: de medespelers zijn hetzelfde, de mensen binnen de club, alleen hebben we een andere trainer met Cees Daemen.”

Timmerman heeft het sowieso prima naar zijn zin in Rijsbergen. “Vanaf het moment dat ik daar ben gaan spelen al, in 2014. Ik ben toen gekomen door trainer John Taks, die ik al kende. Ik ben er blanco ingegaan, maar direct goed opgevangen door de mensen in Rijsbergen.” Hij voelt zich thuis bij VVR en hoopt nog lange tijd het huidige niveau vast te houden. “Het zou heel mooi zijn als wij een stabiele derdeklasser kunnen worden, daar heb ik alle vertrouwen in.”