De gebruikelijke weekbreker op de woensdag van iedere club van de week. Voor deze weekbreker in de week van VV Seolto zijn we in gesprek gegaan met clubicoon Marc van Tilborgh (43). Marc is barmedewerker en verantwoordelijk voor de facilitaire zaken binnen de vereniging.

HappyPoint_desinfectie

Veel vrijwilligers hebben vroeger wel gevoetbald of doen dat zelfs nog steeds. Van hieruit groeit dan meestal de liefde voor de club. Bij Marc zit dat iets anders. “Zelf heb ik nooit gevoetbald. Wel volg ik Seolto al heel lang omdat mijn broer hier ook voetbalde.” Opmerkelijk is dan dus hoe clubliefde niet per se door het spelen van de sport hoeft et ontstaan. Marc volgde de club gewoon al heel lang via zijn broer en zo moet die band met de club ontstaan zijn.

Naast barmedewerker is Marc dus ook verantwoordelijk voor de facilitaire zaken binnen de vereniging. We vroegen wat deze twee taken precies inhouden. “Als vrijwilliger doe ik eigenlijk best wel veel. Facilitaire zaken zowel op het sportpark als in de kantine. Ik bestel materialen die nodig zijn voor de teams. Dit alles doe ik samen met Nick van den Bosch. Ook stuur ik onze dagploeg aan. Een aantal heren die zorgen dat ons sportpark er altijd spik en span bijligt. Kleedkamers schoon zijn. De groenvoorziening en ook de belijning van de velden. Ook ben ik barmedewerker. Bestellen van alle benodigdheden in de kantine en keuken.”

Om even te benadrukken hoeveel de club voor Marc betekent vertelde hij ons het volgende: “Seolto is gedeeltelijk mijn leven. Ik ben er gemiddeld 20 tot 30 uur per week wel mee bezig.”

Naast al zijn werk voor de gehele vereniging, vindt hij het ook leuk om het eerste elftal te volgen wanneer hij kan. “Het eerste elftal probeer ik zoveel mogelijk te volgen. Alleen de thuiswedstrijden omdat ik er dan toch al ben en bij de uitwedstrijden ben ik gewoon op de club.” Over de prestaties van het eerste elftal is Marc wel tevreden. “Een aantal nieuwe gezichten en een nieuwe trainer zorgen voor een frisse wind.”

Marc vertelt ons ook wat er zo bijzonder is aan zijn vereniging. “De vereniging is bijzonder omdat iedereen er bij hoort. Of je nou speler van de jo8-2 het 3e selectie of supporter bent het is 1 grote Seolto familie. Vandaar ook de slogan “wijzijnseolto”.”

Tenslotte zijn we benieuwd naar de precieze reden waarom Marc zo bezig is met de club en zich iedere keer weer hard maakt voor VV Seolto. “Ik maak me hard voor deze vereniging omdat we met heel veel enthousiaste mensen de club een warm hart toe dragen. De organisatie staat als een huis en iedereen helpt elkaar waar hij of zij kan. Al kunnen er altijd nog wel wat vrijwilligers bij. Die kom je namelijk zoals bij elke vereniging te kort.”

Zoals Marc hierboven al vertelt zijn vrijwilligers echt enorm belangrijk voor iedere vereniging. Op deze manier hopen wij als VoetbalJournaal ook deze mensen de aandacht en waardering te geven die zij verdienen.

Klik hier voor meer artikelen over VV Seolto
Klik hier voor meer informatie over VV Seolto