Terwijl we in de één na laatste maand van het toch aparte jaar 2020 in gaan, beginnen we vandaag ook weer aan een nieuwe week. Een nieuwe week betekent ook een nieuwe club van de week binnen VoetbalJournaal. Deze week is VV Seolto de club die in de schijnwerpers staat bij VoetbalJournaal. Er zullen deze week diverse artikelen over deze mooie club uit Zevenbergen te vinden zijn op onze website én op onze Facebook pagina!

HappyPoint_desinfectie

Op 12 mei 1941 is VV Seolto (Samenspel En Oefening Leiden Tot Overwinning) als ‘ongewenste oorlogsbaby’ opgericht. Deze benaming geeft de club zichzelf ook op de online informatiepagina. Tijdens de oorlog stond de jeugd tussen alle hel en verdoemenis door op met het plan een sportvereniging op te richten in het dorp. Dit plan ging echter niet zomaar door. Wil je nou precies weten hoe VV Seolto opgericht is, klik dan hier voor verdere info.

VV Seolto is er van overtuigd te beschikken over alle ingrediënten voor ouderwetse voetbalgezelligheid: een mooie sfeervolle kantine, veel voetbal georiënteerde activiteiten en natuurlijk veel vrijwilligers. Voor VV Seolto is gezelligheid en een gevoel van welkom zijn bindende factoren binnen een vereniging. Hier besteden zij dus ook veel aandacht aan. Deze week gaan we hier met mensen binnen de organisatie over in gesprek.

De club bestaat uit 10 senioren elftallen, waaronder 2 vrouwen elftallen (VR1 en VR30+ 1), en 17 jeugdelftallen (waar in een aantal teams meiden en jongens samen voetballen). Het eerste elftal is actief in de derde klasse B. Natuurlijk staat ook de competitie van Seolto op pauze. Voor de pauze heeft Seolto vier wedstrijden gespeeld, waar 1 punt uit gehaald is. Ook dit is een onderwerp die deze week aan bod gaat komen.

Seolto Vrouwen 1 heeft dit seizoen nog maar 1 competitie wedstrijd mogen spelen. Zij hebben deze helaas verloren en staan dus nog met lage handen op de zevende plaats. Mocht de competitie hervat worden is er dus nog genoeg ruimte om omhoog te klimmen.

De vereniging bestaat in zijn totaliteit uit 460 leden en is gevestigd aan Westrand 9 in Zevenbergen. Het sportpark heeft de naam ‘De Meeren’. Alle teams van VV Seolto spelen in de clubkeuren die bestaan uit het oranje, wit en blauw. Dit houdt in dat het shirt oranje is, de broek wit en de kousen blauw.

Er komen deze week dus genoeg interessante artikelen aan over deze mooie vereniging. Zo hopen we voor buitenstaanders een beeld te geven waar de club voor staat en wat de organisatie wil uitstralen. Wees vooral niet bang om te vertellen wat je van de club vindt, laat dit bijvoorbeeld weten onderaan in de reacties op Facebook of mail ons op voetbaljournaalnl@gmail.com.

Klik hier voor meer artikelen over VV Seolto
Klik hier voor meer informatie over VV Seolto