Het is nog steeds de week van VV Internos bij VoetbalJournaal. Vandaag vertelt Morris Meesters (23), middenvelder tevens aanvoerder van het eerste elftal, ons hoe hij fit blijft en geeft hij de lezers enkele tips om ook fit te blijven.

verfhuys-breda

Morris is op zijn vierde begonnen met voetballen. Toen al bij VV Internos, Hij is namelijk nooit weggeweest. In de jeugd speelde Morris altijd in de selectieteams. Sinds drie jaar speelt hij nu in het eerste elftal en sinds twee jaar is hij aanvoerder.

We vroegen aan Meesters wat hij vindt van het amateurvoetbal dat momenteel helemaal stil ligt. “Kijkend naar de huidige situatie lijkt het mij niet meer dan logisch dat het amateurvoetbal momenteel stil ligt. Door het amateurvoetbal stil te leggen worden elk weekend alle reisbewegingen natuurlijk enorm ingeperkt en neemt de kans op besmetting serieus af.

Naast deze realistische blik op de huidige situatie, heeft Morris ook een mening als voetballer. “Echter ben ik van mening dat trainen in aangepaste vorm nog wel mogelijk zou zijn. Iedereen komt bij ons alleen naar de training en als je daarbij de training nog aanpast (meer afstand, kleinere groepen) zijn de contactmomenten minimaal. Het gevaar op een besmetting lijkt mij dan niet hoger dan in bijvoorbeeld een supermarkt.”

Aan het einde van vorig seizoen werd VV Internos op sportief gebied al flink geraakt door het Corona virus “Het besluit van de KNVB om vorig seizoen geen kampioenen en degradanten aan te wijzen, was voor ons een flinke klap in het gezicht. Voor Internos 1 was het niet de vraag of we kampioen zouden worden, de enige vraag was wanneer. Echter heeft dit er wel voor gezorgd dat de drang naar het kampioenschap voor het nieuwe seizoen nog groter werd.”

Ondanks alle maatregelen rondom het Corona virus heeft er nog wel een start van het seizoen plaats gevonden. Wij vroegen Morris hoe hij deze heeft beleefd. “Na de voorbereiding van het seizoen ongeslagen te hebben afgerond, waarin we tevens door zijn gegaan in de beker, waren we helemaal klaar voor het nieuwe seizoen.” Aan de voorbereiding kon het dus niet liggen. “We opende het seizoen tegen mede titelkandidaat MOC en behaalde hier meteen de volle drie punten door een 2-4 overwinning. Onze tweede wedstrijd kon helaas niet doorgaan i.v.m. corona. De derde wedstrijd tegen GSC/ODS werd uiteindelijk een zeer terechte 2-4 overwinning.” Ondanks het missen van de tweede wedstrijd, stonden de mannen van VV Internos dus al op zes punten.

“De laatste wedstrijd voor de ‘break’ was tegen Baronie. Hier speelde wij met het gehele team een geweldige wedstrijd wat resulteerde in een 7-0 overwinning.  Na drie wedstrijden hadden wij dus de volle 9 punten te pakken waarmee we aan kop gingen in de competitie. Al met al kun je dus spreken van een uitstekende start die volledig aansluit bij onze titelaspiraties.” Een heerlijke start, maar de ‘coronabreak’ kwam voor de tweede keer op een slecht moment voor het team uit Etten-Leur.

Nu gaat Morris ons vertellen wat hij doet om naast en tijdens het vetbalseizoen fit te blijven. “Toen afgelopen seizoen de voetbal vroegtijdig eindigde, heb ik mijn oude hobby tennis weer opgepakt. Meerdere spelers van mijn team zijn ook gaan tennissen, nu zijn we dan ook regelmatig te vinden op de tennisbaan. Naast het voetballen ben ik ook regelmatig in de sportschool te vinden en trek ik graag mijn hardloopschoenen aan om een rondje te gaan maken. Door het wegvallen van de voetbal beoefen ik deze twee sporten nu nog iets vaker.”

Morris noemt Rick van Oostende als mogelijk de fitste speler van het team. “Die kan af en toe blijven gaan, hij is net een machine.” We kunnen uit zijn verdere antwoord wel opmaken dat hij tevreden is over de fitheid van de gehele selectie. “Al met al hebben we een team dat conditioneel heel sterk is. De meest jongens doen buiten de voetbaltrainingen nog iets extra’s voor zichzelf. Veel gaan er vaak nog extra hardlopen. Zelf ben ik conditioneel een van de betere in het team. Echter is er iemand die nog wel een stukje fitter is, dat is Rick van Oostende.”

Morris heeft ook nog enkele tips op het gebied van fit blijven. “Als ik voor mezelf spreek haal ik de meeste waardering uit een sport waarin ik kan winnen. Ik denk dat vrijwel alle voetballers dezelfde instelling hebben. In de huidige manier van sporten/trainen zou ik dus op zoek gaan naar een soort wedstrijdelement. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de 5 kilometer sneller kunnen lopen dan een teamgenoot. Dit zorgt er niet alleen voor dat je zelf fit blijft, maar ook dat je teamgenoten fit blijven.”

Morris vertelt ons dat hij Cristiano Ronaldo als absoluut grootste voorbeeld ziet voor spelers die bezig zijn met zo fit mogelijk worden en blijven. “Zijn fysieke gesteldheid is dan ook bewonderenswaardig voor de leeftijd die hij heeft. Dit is dus het ultieme voorbeeld van dat met hard werken van alles bereikt kan worden.”

Tenslotte vroegen we Morris wat hij verwacht voor de rest van het seizoen. “Ik heb er eerlijk gezegd weinig hoop in dat de gehele competitie nog afgemaakt zal worden. De KNVB stelt dat er in het meest gunstige scenario in het weekend van 16 januari weer gevoetbald kan worden. Ik stel mezelf er echter maar op in dat dit later zal worden, dan kan het uiteindelijk alleen maar meevallen. De meest reële optie lijkt mij het halveren van de competitie, hierdoor is het aantal wedstrijden dat nog ingehaald dient te worden makkelijk te plannen. Ook is er dan nog speling om de eventueel uitval van wedstrijden, door het weer of corona, nog op te vangen.”

Klik hier voor meer artikelen over VV Internos
Klik hier voor meer informatie over VV Internos