Victoria’03 als tweede thuis

Sjoerd Renne (22) voelt zich meer dan thuis bij Victoria’03. De middenvelder begon bij die club met voetballen, groeide uit tot een sterkhouder in het eerste elftal en is voorlopig niet van plan zijn voetballiefde de rug toe te keren. Ook niet nu hij in Rotterdam woont.

Sjoerd Renne is pas net terug van vakantie als hij even tijd neemt voor een interview. Hij is met drie vrienden naar Thailand geweest. Jerom Hermus, Dennis Tevel en Niels van Sundert vergezelden hem in Azië. Allen vorig seizoen spelend in het eerste van Victoria’03. “Het zegt wel wat over onze spelersgroep, iedereen kent elkaar al jarenlang en we hebben een goede band.” Vier voetballers bij elkaar, dat betekent in ieder geval dat trainer Ronald van Oeveren zich geen zorgen hoefde te maken: ze zouden het balgevoel niet kwijtraken in de vakantie. “We hebben wel regelmatig een balletje getrapt en zelfs een Muay Thai-training gevolgd in Bangkok om de conditie een beetje bij te houden.”

Door die late vakantie miste het viertal wel de Halderberge Cup, het toernooi binnen de gemeente dat wederom door Victoria’03 werd gewonnen. “Ze hebben zelfs geen enkel tegendoelpunt gehad, dat hebben ze supergoed gedaan. We kregen al berichten dat we wel in Thailand mochten blijven”, vertelt hij lachend.

Jetlag                                                        
Dat de spelers van Victoria’03 veel over hebben voor de voetbal, blijkt wel na hun reis. Ondanks een fikse jetlag en slechts vier uur nachtrust, besluiten ze 2,5 uur na thuiskomst mee te gaan trainen. “We wilden toch even zien hoe het met de conditie stond. Het ging er in ieder geval lekker fel aan toe. Niemand is vorig seizoen vertrokken, maar we hebben er wel een aantal nieuwe spelers bij gekregen. Dat zijn waardevolle aanvullingen, voor zover ik dat nu al kan inschatten.”

En dat terwijl Victoria’03 al een heel goed 2017-2018 draaide. Waar de ploeg in het eerste jaar na de promotie nog moest knokken voor behoud in de derde klasse, eindigden de Oudenbosschenaren vorig seizoen op de vijfde plek. “En het had heel weinig gescheeld of we waren zelfs derde geworden, het zat dicht bij elkaar.”

Lange bal
Renne denkt dat het jaartje extra ervaring in de derde klasse Victoria’03 heeft geholpen. “Deze spelersgroep is inmiddels sowieso al een jaar of vijf bij elkaar, daardoor krijg je steeds meer ervaring en word je ook slimmer. Daarnaast hebben we met Ronald een sterke trainer die ons tactisch wel wat bijgeleerd heeft. We spelen een spelletje dat werkt in de derde klasse, proberen met driehoekjes op te bouwen van achteruit, maar als er moeilijkheden zijn, vinden we het ook niet erg om de lange bal te hanteren. Doordat we voorin wat behendige en snelle spelers hebben, profiteren we daarvan.”

Hij verwacht dit jaar weer een dergelijke rangschikking. “Het is afwachten, wij zijn alleen maar beter geworden en hebben een brede selectie nu, maar de competitie ziet er ook erg sterk uit. We hebben MOC’17 erbij gekregen en Roosendaal en RBC hebben weer flink wat nieuwe spelers aangetrokken.”

Speler van het jaar
2017-2018 was vooral voor Renne een geweldig jaar. Het seizoen daarvoor had hij toe moeten kijken hoe zijn teamgenoten knokten tegen degradatie, aangezien hij er zelf uit lag met een blessure aan zijn kruisband. “Ik was daar zo klaar mee op den duur, dat toekijken vanaf de zijlijn. Daardoor geniet ik nu extra wanneer ik op het veld sta.” En dan was hij vorig seizoen nog belangrijk ook. Renne maakte zo’n vijftien doelpunten, een aardig aantal voor een middenvelder. Daarnaast werd hij uitgeroepen tot speler van het jaar bij Victoria’03. “Het was een heerlijk seizoen voor mij.”

Hij voelt zich sowieso helemaal thuis bij Victoria’03. Inmiddels woont hij in Rotterdam, maar dat weerhoudt hem er niet van om in Oudenbosch te blijven voetballen. “Ik speel hier al vanaf mijn vijfde of zesde. Het is een hartstikke leuke club, met geweldig publiek en mooie velden. Het zegt wel wat dat al die profclubs hier zijn geweest, het Halderberge toernooi hier plaatsvond en de velden er nog steeds goed bij liggen. Het is ook gewoon supergezellig binnen het team.” Daarnaast heeft hij een Fiat Punto via een sponsor van de club, waarmee hij samen met spits Dennis Tevel drie keer per week van hun studentenhuis in Rotterdam naar Oudenbosch rijdt. “Dat is allemaal super geregeld. Waarom zou ik weggaan? Het neemt misschien wel veel tijd in beslag, maar ik heb het hartstikke goed naar mijn zin bij.”

Geef een antwoord