Ook op momenten dat er niet gevoetbald wordt, gebeurt er van alles op sportpark De Meeren. Meerdere keren in de week komt de trouwe klusploeg van VV Virtus daar bijeen om het fraaie voetbalcomplex spic en span te houden.

HappyPoint_desinfectie

Tien jaar lang was hij bestuurslid van VV Virtus, maar Jan Luc Matthee is blij dat hij zich nu alleen richt op zijn rol als Hoofd Onderhoud van de club. De 75-jarige clubman is tevreden met het vernieuwde bestuur, dat zorgt voor moderne plannen en een frisse wind op sportpark De Meeren. “Ik heb mijn rol als bestuurslid altijd met plezier vervuld, maar op een gegeven moment was het genoeg geweest. Ik heb van alles gedaan en ben ook interim-voorzitter geweest, maar die rol liet me niet los. Ik lag er ’s nachts wakker van, was altijd met de club bezig. Die tijd is nu voorbij.”

Loyale groep
Matthee is al jaren lid van de trouwe klusploeg van Virtus, die belangeloos veel werk verzet voor de club van blauw en wit. Elke maandagochtend komt een groepje van zeker twaalf gepassioneerde vrijwilligers zoals Matthee bijeen, om de handen uit de mouwen te steken. “We maken de kleedlokalen en kantine schoon, ruimen rommel op en doen het groenonderhoud langs de velden op die dag. Ook op donderdag is er altijd wel iets te doen, maar dan zijn we vaak met een kleinere club”, legt het Hoofd Onderhoud uit. “En uiteraard nemen we de tijd om een kop koffie te pakken en een worstenbroodje te eten. Dan praten we over van alles en wordt er veel gelachen. Want het moet ook gezellig zijn.”

Taart
Niet alleen alle leden van VV Virtus zijn enorm blij met de klusploeg. Ook de gemeente Moerdijk is content met de vrijwilligers. In september van dit jaar stapte wethouder Désirée Brummans op een maandagochtend met een grote taart de kantine van de club binnen, om de mannen te bedanken voor hun inspanningen. Zij hadden in de maanden daarvoor namelijk hard gewerkt aan de renovatie van het oude gedeelte van de kleedkamers van de voetbalvereniging, waardoor er meer resultaat voor elkaar was gebokst dan was gebudgetteerd. “We hebben de gemeente veel werk uit handen genomen. We hebben de mechanische ventilatie veranderd en gewerkt aan het verleggen en aanpassen van elektraleidingen”, zegt Matthee. “Het was hard werken en het is leuk dat de gemeente aan ons dacht.”

Matthee geniet van de klusochtenden bij VV Virtus, waar hij erg actief is geworden sinds hij in 2007 met pensioen ging. “We hebben een gezellige klusgroep. De jongste is denk ik 65 en de oudste zelfs 80. Ook in de weekenden zien we elkaar regelmatig op de club. Ik ga graag bij de thuiswedstrijden van het eerste kijken op zondag en op zaterdag bij de duels van mijn kleinzoon, die in de JO15-1 van VV Virtus speelt.” Matthee is trots op sportpark De Meeren, dat dankzij zijn ploeg in goede staat verkeert. “Maar er is altijd nog wat te doen, we verzinnen elke keer wel nieuwe klusjes.”

 

Meer artikelen over VV Virtus? Klik hier.
Meer informatie over VV Virtus? Klik hier