Hagenees Sebastiaan Dedic is helemaal geïntegreerd in West-Brabant. De voetbalgek uit Sint-Willebrord is door de jaren heen fan geworden van NAC Breda en werkt bij ‘zijn’ club Rood-Wit aan zijn trainerscarrière. Momenteel doet hij er alles aan om de JO17-1 naar een hoger niveau te tillen.

Het is zaterdagmiddag 13.00 uur en wat gehaast betreedt Sebastiaan Dedic het voetbalterrein van Rood-Wit. De trainer was om 08.45 uur bij UVV’40 om bij zijn jongste zoon Ilja te kijken, hierna racete hij naar Zundert om zijn middelste zoon Juno aan te moedigen om 11.30 uur en om 14.30 uur moet zijn eigen JO17-1 alweer spelen in Sint-Willebrord. Dedic is de trainer van dat team en ook hierin speelt een kind van hem, namelijk zijn oudste zoon Mika. “Ja, het zijn soms drukke dagen”, grijnst de voetbalvader “Maar het zijn ook vooral hele leuke zaterdagen”, vindt hij. “De hele dag in de weer zijn met voetbal: dat is toch prachtig?”

De Hagenees woont al 24 jaar in ’t Heike en is helemaal geïntegreerd in dit deel van Brabant. Hij spreekt nog wel met een Haags accent, maar als NAC-fan én trainer van Rood-Wit past Dedic perfect in Sint-Willebrord. “Al een aantal jaar ben ik hier trainer en dat bevalt me goed”, zegt de ondernemer. “Met het oude JO15-1 team zijn we nu de JO17-1 geworden, heel bewust houden we deze groep jongens bij elkaar”, legt hij uit. “Dit is een echte vriendenploeg, de jongens weten elkaar goed te vinden in het veld”, aldus Dedic. “We hebben als eens ooit de beker gewonnen en in de eerste seizoenshelft liepen we helaas net het kampioenschap mis in de tweede klasse. Rood-Wit heeft vanuit het verleden een beruchte reputatie en dat merk je nu nog als jeugdteam. Iedereen wil van ons winnen. Dat is niet erg, maar alleen maar goed voor het karakter van mijn spelers.”

Dedic is een ambitieuze en zeer fanatieke trainer. “Ik hecht veel waarde aan discipline, en wijs mijn spelers erop dat voetbal een teamsport is.” Naar eigen zeggen kan hij vrij streng zijn en zeer bevlogen langs de lijn staan. “Soms gedraag ik me echt als Diego Simeone, die gek van Atlético Madrid. Dan besef ik dat ik iets te ver ga, haha.
Maar ik wil gewoon heel graag mijn spelers beter maken en mijn kennis overbrengen, die ik onder meer bij NAC als teammanager van jeugdteams heb opgedaan. Als iets in je hoofd zit en het komt er op het veld uit: dat vind ik mooi.”

Zeker vijf dagen in de week is Dedic bezig met voetbal. Hij geeft trainingen, bezoekt veel wedstrijden en haalt en brengt al zijn kinderen naar Rood-Wit. “Ik kom zelf ook uit een echte voetbalfamilie in Den Haag, waar iedereen bezig was met ADO. Mooi dat voetbal nu ook zo’n belangrijke rol speelt in ons gezin. Ik geniet ervan om mijn kinderen te zien spelen en ben als trainer ambitieus. Wie weet ga ik mijn TC3 diploma halen, zodat ik als hoofdcoach bij de senioren in het amateurvoetbal aan de slag kan gaan als mijn kinderen wat ouder zijn.”